Foto: UiO/Yngve Vogt

Tone Gregers får status som merittert underviser. Foto: UiO/Yngve Vogt

Tone Gregers hylles som spesielt dyktig underviser

– Det betyr mye både faglig og personlig, sier Tone Gregers som får status som merittert underviser.

Tone Gregers er førstelektor ved Kompetansesenter for Utdanning i Realfag og Teknologi (KURT) . Hun har doktorgrad i cellulær immunologi og har i flere år forsket på de molekylære mekanismene som ligger til grunn for hvordan immunforsvaret fungerer. Nå belønnes hun for å være en spesielt dyktig underviser ved UiO.

– Jeg vil først og fremst si at man får ikke denne anerkjennelsen som merittert underviser i et vakuum, sier Gregers og viser til alle de dyktige kollegaene rundt henne.

–  De har motivert og inspirert meg til å først og fremst tenke på at undervisning handler om å legge til rette for studentenes læring, sier Gregers til Titan.uio.no.

Hun legger likevel til at det til syvende og sist er en selv som står i auditoriet eller seminarrommet og skal gjøre jobben.

– Derfor betyr det å få en slik anerkjennelse enormt mye for meg både faglig og personlig. Det er rett og slett utrolig stas. Jeg gleder meg til å bli kjent med de andre meritterte underviserne, og ikke minst gleder jeg meg til å få jobbe sammen med dem og bidra til å løfte undervisningskvaliteten ved UiO.

Totalt har seks nye undervisere fra UiO fått den ettertraktede statusen «merittert underviser», skriver Uio.no.

– Gratulerer til de seks nye meritterte underviserne. Det er en glede å se at vi har så mange dyktige, dedikerte undervisere ved UiO, sier prorektor for utdanning, Gro Bjørnerud Mo.

Det var i fjor at UiO fikk sine syv aller første meritterte undervisere.

Og nå har altså rektor utnevnt seks nye. Innen søknadsfristen 15. mars 2021 hadde 15 søkere meldt seg, herunder 5 kvinner og 10 menn. Syv fakulteter var representert, og det var god bredde blant søkerne faglig, aldersmessig og fordeling på stillingskategorier.

Statusen som merittert underviser er midlertidig for en periode på 3 år. Statusen gir lønnsforhøyelse, men størrelsen og innretning gis gjennom ordinære lønnsforhandlinger. Underviserne får også tildelt en utdanningstermin.

Tone Gregers er tidligere også kåret til Årets foreleser av studentene ved MN-fakultetet.