Titan-redaksjonens blogg
Redaksjonen Titan-redaksjonens blogg

Titan.uio.no er en nyhetsavis for realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Titan.uio.no er tilknyttet Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Hver dag tilegner våre 1300 forsker og 5000 studenter seg kunnskap innen fagområder som er nøkkelen for å løse framtidas utfordringer. Dette gjelder blant annet energi og miljø, helse og teknologi.

Gjennom Titan.uio.no ønsker vi å spre så mye som mulig av denne kunnskapen. Vi håper med det å bidra til at samfunnet blir klokere – folk med kunnskap treffer bedre beslutninger.

Vår mål er å inspirere, informere, interessere og imponere leserne med alt det spennende som skjer innen disse fagområdene.

Du kan blant annet lese om forskere og studenter som:

• Utvikler framtidas solceller og andre fornybare energikilder
  • Utvikler bedre behandling av kreft og andre folkesykdommer
  • Prøver å løse universets mange gåter
  • Finner riktig data i enorme mengder informasjon – dataalderens største utfordring
  • Er med på å skape nye bedrifter

I tillegg vil våre bloggere dele sin faglige lidenskap og sine opplevelser og synspunkter innen forskning og utdanning.

Kontakt redaksjonen

Ta gjerne kontakt med oss, hvis det er noe du lurer på eller ønsker at vi skal fortelle om.

Gunhild M. Haugnes

Redaktør for Titan.uio.no, pressekontakt, rådgiver, ingeniør og økonom

Skriver om informatikk, innovasjon, teknologi

ghaugnes@uio.no

+47 97526462

Espen Haakstad

Forskningsformidler, filosof, retoriker, realfagsentusiast

Skriver om geofag, klima, energi, fysikk, astrofysikk, matematikk

Bjarne Røsjø

Forskningsformidler, journalist, biolog

Skriver om biovitenskap, helse/farmasi, kjemi, livsvitenskap

Ida M. Bjørknes

Nettredaktør for mn.uio.no, administrator for Titan.uio.no

Skribenter og kontakt­­­­­­­personer fra instituttene våre:

Hilde Lynnebakken, Fysisk institutt

Gunn Kristin Tjoflot, Institutt for geofag

Eli Berge, Institutt for informatikk

Hanna Elina Melteig, Institutt for biovitenskap

Teknisk

Titan.uio.no bruker publiseringsløsningen Drupal, som er basert på åpen kildekode. Titan.uio.no utvikles og driftes av Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk i samarbeid med USIT (Universitetets senter for informasjonsteknologi).

Derfor heter vi Titan

Vi ønsket et kort, kult navn som gir assosiasjoner til realfag, teknologi og innovasjon. Det gjør Titan.

Greske guder

Ifølge gresk mytologi var Titanene var avkommet til Gaia (Jorden) og Uranos (Himmelen) som hersket i den legendariske gullalderen. De var udødelige kjemper med ufattelig styrke.

Et grunnstoff

Et metall som har nummer 22 i Periodesystemet. Titan er sølvfarget, er sterkt som stål, lett som «ei fjær» og det ruster ikke. Det brukes blant annet i klokker, briller, sykler, i skip, fly og som hofteledd. Titanforbindelser benyttes i alt fra maling til solkrem.

Les Svein Stølens blogg om grunnstoffet Titan.

Saturns største måne

Titan er den eneste kjente naturlige satellitten som har atmosfære, og det eneste kjente objektet utenom jorden med stabile legemer av væsker på overflaten. Kanskje det er liv på Titan.

Innovasjon

Titan er et innovativt materiale. Norge er allerede en av verdens største titaneksportører – i oksidform. Ny teknologi kan flytte Norge inn en eksklusiv gruppe Titanmetallprodusenter

Superdatamaskin

Fram til 2013 het verdens raskeste superdatamaskin Titan.

Elektronmikroskop

USA-president Barack Obama har sett atomer på elektronmikroskopet Titan. Det samme har våre forskere – på Titan-mikroskopet i Forskningsparken.

Elbil

Apple planlegger å utfordre Tesla. Gjett navnet til Apples elbil-prosjekt?

Redaksjonen

Velkommen til redaksjonens blogg. Her vil skribenter knyttet til realfag og teknologi ved UiO dele egne opplevelser i møte med forskere, forelesere og studenter. Vi vil også formidle våre tanker, synspunkter og kunnskaper om de ulike fagområdene vi representerer. Noen ganger kan det også hende at vi inviterer studenter, forskere eller samarbeidspartnere til å blogge her.

Mest leste