Publisere i Cosmic Journal eller Transstellar Journal?

Godt nyttår til alle lesere! I julens innboks har jeg funnet invitasjon til to journaler som virkelig drar til når det gjelder navnevalg:

Av Sverre Holm
Publisert 1. jan. 2014
 

Godt nyttår til alle lesere! I julens innboks har jeg funnet invitasjon til to journaler som virkelig drar til når det gjelder navnevalg:

  • 'Cosmic Journals' is the leading gateway to a family of journals that offer an international platform to exhibit the skills of researchers, scientists, engineers, doctors, managers, professionals, academicians and professors.
  • Transstellar Journal Publications and Research Consultancy Private Limited (TJPRC Pvt. Ltd.) is an electronic gateway to global journal literature in open access domain.

Jeg som tidligere har problematisert Open Access blir nok ikke mindre skeptisk når jeg møter slike fantastisk ambisiøse journalnavn som dette. Har de substans? Eller er det bare smarte folk som vil utnytte presset til å publisere mye og smått i akademia ('Publish or Perish') og lage business av Open Access-bølgen?

Hvordan kan de klare både å fremme sin egen business og samtidig være strenge nok til å forkaste artikler som ikke bør publiseres, noe som jo på kort sikt gir dårligere business? Jeg synes nok det er for mange interesse­konflikter her til at jeg kan se at dette kan være noe særlig bedre enn at gamle etablerte forlagshus tjener penger på publisering.