Glattet global temperaturøkning

Skyldes 60-65 års svingningen i temperaturserien innflytelse fra planeter?

Klimaartikler skaper bråk

Min siste artikkel om klima har skapt masse diskusjon, mye mer enn jeg hadde forventet. Artikkelen er blitt debattert på endel klimaskeptiske blogger. De har overraskende nok stort sett vært positive. Det kan se ut som om jeg har kritisert en teori som er for utrolig selv for klimaskepikere.

Av Sverre Holm
Publisert 13. mars 2014

Min siste artikkel om klima har skapt masse diskusjon, mye mer enn jeg hadde forventet. Jeg har faktisk ikke opplevd slikt siden jeg sto midt oppe i diskusjonen om lydkvalitet i DAB digital radio i 2007. Forskjellen nå er at dette er internasjonalt, mens DAB debatten stort sett var nasjonal.

Artikkelen er blitt debattert på endel klimaskeptiske blogger. De har overraskende nok stort sett vært positive. Det kan se ut som om jeg har kritisert en teori som er for utrolig selv for endel klimaskepikere:

Artikkelen gjør det ganske bra på Journal of Atmospheric and Solar-Terresterial Physics sin side over mest nedlastede artikler også (nr 16 siste 90 dager).

Det er vel kanskje dette som menes når det litt vagt sies i Norge at forskningen har vakt "internasjonal oppsikt"?

Relatert materiale:

  • Forrige bloggpost: Hvor ble det av sammenhengen mellom sola og klima? som gir bakgrunnen for min artikkel

Artikkelen finnes både på journalens hjemmeside og hos ArXiv:

  • "On the alleged coherence between the global temperature and the sun's movement" (Journal of Atmospheric and Solar-Terresterial Physics, April 2014).
  • ArXiv har en versjon som er lik, bortsett fra formatteringen (11 mars 2014).