2010 - Side 2

Publisert 2. aug. 2010 00:00

Det er mange mobiltelefoner som ikke har antennen øverst der man kanskje skulle forvente at den er, og slik som man er vant til for andre håndholdte radiosendere. Dette kan ha noe å si med tanke på sikkerhetsspesifikasjon av mobiltelefoner.

Publisert 19. juli 2010 00:00

Ingen sommer uten et besøk i bokbyen Tvedestrand. Her har de gjennom flere år tiltrukket seg interessante antikvariater av mange sjangre og årets markedsføring av Tvedestrand har fått med seg at både kronprinsfamilien og utenriksminister Støre har vært på besøk.

Publisert 25. juni 2010 00:00

VG skrev igår om antenneproblemer på nye Iphone 4. Det går ut på at om man holder telefonen så nedre del dekkes av hånden, så kan signalstyrkeindikatoren miste alle sine streker. Det er ikke unikt for 4G, for det samme får jeg til på min Iphone 3GS, dessuten ser det ikke ut som om det påvirker telefonens evne til å kommunisere. Derimot har det med en uventet antennedesign å gjøre, en som er optimalisert med tanke på å få lav verdi for SAR, verdien som angir sikkerhet.

Publisert 25. juni 2010 00:00

Teknisk Ukeblad har testet øreplugger i prisklassen ni hundre kroner og oppover.  De er misfornøyde med det ene paret som har 'svært lite bass' og 'lekker katastrofalt mye lyd'. Journalisten har visst glemt at ørepropper ikke gir særlig bass hvis de ikke sitter helt tett i øret.

Publisert 22. juni 2010 00:00

Teorien om Alt, den som skal beskrive alt fra det minste i atomkjernene til det kosmiske, er noe fysikerne har lett etter lenge. På det mer filosofiske planet er det endel forskere som mener at vitenskap, som regel begrenset til naturvitenskap, er en slik Teori om Alt som skal kunne beskrive og forstå ikke bare fysikkens krefter, men alle deler av livet.

Publisert 16. juni 2010 00:00

Ikke uventet så har TV-produsentene grepet fatt i problemet med den plagsomme vuvuzela-lyden og lagt inn et filter. Dette meldte Aftenposten i går ettermiddag.

Publisert 14. juni 2010 00:00

Med fotball-VM i Sør-Afrika har fotballinteresserte måttet lære seg et nytt ord, vuvuzela, og ikke minst en ny lyd, den vepseslignende lyden som ligger som et bakteppe over sendingene. Noen bryr seg ikke, men det er mange som irriterer seg over den. Kan den fjernes med signalbehandling?

Publisert 26. mai 2010 00:00

Suksessen yr er Meterologisk Institutt sin måte å gjøre data tilgjengelige på. De tenker at det offentlige allerede har betalt så dette hører almenheten til. Men tenk på alle andre miljødata fra offentlige og private institusjoner som ligger utilgjengelig og som ikke deles.

Publisert 11. mai 2010 00:00

I disse dager er Tandberg nettopp blitt en del av Cisco. Det har kostet Cisco 3.3 milliarder USD eller nesten 20 milliarder norske kroner. Mediene har ikke skrevet så mye om det, i hvert fall ikke i forhold til hvor mye det har stått om vinterens kjøp av Saab og Volvo.