javazone

Studentboom på JavaZone

Nylig ble en av Europas største IT-konferanser avholdt i Oslo Spektrum. Nesten 3000 utviklere og 200 foredragsholdere var samlet på JavaZone. Også for studenter var det mulig å få en bit av kaka.

Av Linn Eirin Paulsen, Morten Dæhlen
Publisert 12. sep. 2016

Nylig ble en av Europas største IT-konferanser avholdt i Oslo Spektrum. Nesten 3000 utviklere og 200 foredragsholdere var samlet på JavaZone. Også for studenter var det mulig å få en bit av kaka.

Årets JavaZone var den femtende i rekken og billettene var utsolgt en uke før konferansen startet. To dager fullpakka med foredrag, lyntaler, god mat og fest. Kunne du tenke deg å delta på Javazone ved en senere anledning uten å betale en krone, så har du to valg. Enten ved å være frivillig, eller ved å registrere deg på JavaZone Academy. Dersom du får tildelt Academy-billett, har du tilgang til dag to av konferansen. JavaZone Academy arrangeres vanligvis to ganger i året. En gang i september på vanlige JavaZone, pluss et eget arrangement kun for studenter på våren.

Når du er frivillig på JavaZone, jobber du cirka 50% av tiden og får naturligvis adgang til den store festen som avholdes den første dagen. Natalia Smirnova studerer informatikk ved Universitetet i Oslo og jobbet som frivillig i år. Hun syntes det var kjempemorsomt: “Man får med seg ikke bare utsiden av konferansen med foredrag, standområde og matservering, men også deler av prosessen bak det. Som frivillig passer man på at alt er i orden under konferansen, at alle deltagere får nødvendig informasjon og at det ikke oppstår noen kritiske situasjoner.”

Hva slags oppgaver hadde du som frivillig?

“Jeg var frivillig på infostand, det vil si både på onsdag og torsdag sto jeg midt i standområdet på vår lille JavaZone-stand og svarte på alle mulige spørsmål: hvilket foredrag er i rom 7, når slutter man å servere mat, hvilke bedrifter er interessert i nyutdannede, hvor får man brus eller t-skjorter, hvor man kan finne stand til en aller annen bedrift, og så videre. Jeg måtte også passe på at alle kaffemaskiner på standområdet hadde nok vann og kapsler, og laste opp videoer av foredragene til Vimeo.”

JavaZone er en konferanse for læring, men det er så veldig mye mer også. La meg fortelle deg om maten. Den varierte og overveldende gode maten som serveres. Nybegynnertabben er å spise før du ankommer. Ikke gjør det. For det skal godt gjøres å gå sulten hjem fra JavaZone. I år hadde vi åtte restauranter å velge mellom. I tillegg var det juicestands og kaffebarer overalt. Nevnte jeg at alt er gratis? Enhver students våte drøm.

Etter å ha spist deg god og mett er det på tide å besøke bedriftstands. Ta en t-skjorte her og et handlenett der. En drikkeflaske, en penn, en refleks eller bare litt godis. Er du på utkikk etter jobb, er dette stedet å være. Snakk med folk, registrer deg på mailinglister og finn ut hvor du har lyst til starte (eller fortsette) din karriere. Husk å delta på alt av konkurranser og vær der når de trekker vinnerne. Er du ikke på plass da, er det fort gjort å gå glipp av flotte premier.

Det bugner over av spennende foredrag og lyntaler på JavaZone. I tillegg arrangeres det en dag med workshops før selve konferansen sparkes i gang. Det faglige innholdet favner bredt, så det bør være noe her for alle. Men hvis du trenger pause fra læringen, er det nok å ta seg til på standområdet. I år kunne vi blant annet prøve ut et escape room, spille dart, bygge legoby, spille Super Mario, delta på quizzer, spille virtuell pinball og mye, mye mer. Never a dull moment.

Natalia vil absolutt anbefale andre studenter å melde seg som frivillig. “Det er utrolig morsomt og lærerikt. Man blir kjent med mange likesinnede fra universiteter og høyskoler i hele Norge, det er mulig å få med seg masse spennende foredrag, og ikke minst spise god og gratis mat to dager i strekk.”

Takk for i år, JavaZone.

 

Linn Eirin Paulsen er praktikant på Titan.uio.no og informatikk-student ved Universitetet i Oslo.