Gratulerer til UiO:Energi

Statsråd Tord Lien annonserte i går hvem som fikk tilslag under FME-ordningen. Tre av våre fire søknader kom gjennom.

Av Morten Dæhlen
Publisert 27. mai 2016

Statsråd Tord Lien annonserte i går hvem som fikk tilslag under FME-ordningen (FME=Forsknigssentre for Miljøvennlig Energi) i Norges forskningsråd. Tre av de fire søknadene vi deltok i fikk støtte og vi ser frem til 8 år med aktiv deltagelse i disse tre sentrene.

Mer om hvem som har fått tilslaget hos oss og hva de ulike sentrene skal gjøre finner dere på hjemmesiden til UiO:Energi. Jeg er meget godt fornøyd med resultatet selv om jeg aller helst skulle sett at alle fire fikk tilslag!

UiO:Energi takker i sin pressemelding fagmiljøene for innsatsen. Jeg stemmer i, men vil også benytte anledningen til å takke menneskene som arbeider med UiO:Energi for deres innsats. Gratulerer med resultatet - et resultat som viser hvor viktig de tverrfaglige satsingene på UiO er og vil være i fremtiden. 

Rett etter at nyheten om hvem som fikk tilslaget ble sluppet hadde jeg en kort samtale med direktøren for UiO:Energi Anders Elverhøi. Han var allerede på vei videre med den av de fire søknadene som dessverre ikke kom gjennom denne gangen. Jeg vet at også dette var en god søknad med store muligheter for å lykkes på andre arenaer.