En utdanning for fremtiden

Om en uke starter nærmere 1500 nye studenter sin utdanning innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Disse studentene får en utdanning på høyt internasjonalt nivå.

Av Morten Dæhlen
Publisert 8. aug. 2016

Om en uke starter nærmere 1500 nye studenter sin utdanning innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Disse studentene får en utdanning på høyt internasjonalt nivå.

Selv om vi allerede denne uka har flere aktiviteter, f.eks. forkurs i matematikk og informatikk, er årets studiestart mandag 15. august. Hva møter de nye studentene innen realfag og teknologi de første ukene på Universitetet i Oslo? Her er en kort oppsummering av de viktigste tingen som skjer i løpet av de neste ukene.

Gruppearbeidende studenter

Åpningsuka

Den første uka er en god blanding av faglige aktiviteter og sosiale arrangementer for nye studenter. I korte trekk handler denne uka om tre ting;

  1. bli kjent med Universitetet i Oslo (UiO), Blindern og ikke minst andre studenter. Flere hundre faddere står klare til å veilede de nye studentene.
  2. få og tilegne seg viktig praktisk informasjon om selve studiet og andre tilbud som Universitetet i Oslo har for nye studenter. Hvert studieprogram på bachelornivå, til sammen 15 stykker innen realfag og teknologi har sitt eget oppstartmøte første studiedag.
  3. gjennom populærvitenskapelige foredrag få smakebiter på hva fremtiden kan bring og hva Universitetet i Oslo kan tilby av kunnskap og kompetanse gjennom studiene.

Mandag 15. august kl. 15.00 er det storstilt mottagelse på Universitetsplassen i sentrum.

Programseminar

En viktig del av studiestarten innen realfag og teknologi er at alle nye studenter inviteres til to dagers programseminar.

Formålet med programseminarene er å sveise studentene sammen, gi studentene bedre kjennskap til fagmiljøet, styrke identiteten og stoltheten rundt det å studere ved UiO, avklare utfordringer og behov som studentene har, og sist men ikke minst skape trygghet og tillitt i studentmiljøet.

Dette er tredje året vi gir dette tilbudet og vi forventer at omtrent 1000 studenter blir med på disse programseminarene. Disse seminarene har så langt vært en suksess med stor positiv innvirkning på læringsmiljøet.  Programseminaret  for alle våre 15 studieprogrammer skjer i løpet av de første tre ukene av  første semester.

….og mye mer!

Vi har selvfølgelig mye mer å by på i tillegg til åpningsuka og programseminarene. I tillegg til undervisning og veiledning, både i grupper og individuelt, står flere studentforeninger klare med et ”hav” av faglige og sosiale arrangementer.

Det er en utsøkt glede å ønske nye og gamle studenter hjertelig velkommen til et av Europas ledende universiteter.  Her finner du 10 gode grunner til å studere reafag og teknologi ved UiO.