Lørdagsrefleksjoner(24): Ferietid

Det har blitt lite blogging den siste tiden, noe som i all hovedsak skyldes en hektisk innspurt på vårsemesteret. Siste uka har gått med til å ferdigstille saker der jeg har hengt litt etter, men nå er jeg godt i havn og tar ferie.

Av Morten Dæhlen
Publisert 4. juli 2015

Det har blitt lite blogging den siste tiden, noe som i all hovedsak skyldes en hektisk innspurt på vårsemesteret. Siste uka har gått med til å ferdigstille saker der jeg har hengt litt etter, men nå er jeg godt i havn og tar ferie. Første uka skal tilbringes i Hellas. Det blir spennende å oppleve dette landet som har vært så mye i medienes søkelys den siste tiden. Fra de greske øyer, der jeg stort sett skal oppholde meg, får jeg opplyst at alt fungerer som det skal, selv om grekerne er nervøse og svært opptatt av hva som kommer til å skje. Det skal bli interessant å observere den greske krise fra «golvet». Jeg krysser fingrene for Hellas og dette flotte folket i dette herlige landet.

Silje Neergaard

Ellers så merker jeg meg at Espen Andersen trekker frem gode gamle grunner til å lære seg matematikk, og han referere også til en artikkel på min blogg.

Den siste måneden har også vært hektisk på hjemmefronten da min sønn Magnús giftet seg med Marte hjemme i hagen ved Myrasundet. Dette var med god margin årets høydepunktet.

Jeg har også fått med meg litt kultur og det var en herlig opplevelse å padle ut til Barneskjær og høre på Silje Nergaard for noen uker siden. Det var årets konsertopplevelse så langt.

Om to uker er det Slottfjellfestival og mange konserter, og jeg er så heldig å ha besøk fra både Biri og Rio de Janeiro under festivalen. I tillegg har kidsa, i god tradisjon, festivalcamp ved Myrasundet. Jeg har kun én forpliktelse på festivalcampen og det er å lage den årlige elgsuppa. I år er det faktisk rester fra bryllupet da hovedretten var helgrillet elg godt tilbredt av mine tre søsken Ane, Ola og Fritjof.

Helgrillet elg