Realfagstudenter i media

Av Morten Dæhlen
Publisert 25. mai 2014
Kursdeltager Jonas Adolfsen holder populærvitenskapelig foredrag om solceller i Vilhelm Bjerknes. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO.

I fjor ble det startet et nytt kurs i forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk her på fakultetet administrert av Institutt for biovitenskap. Allerede første året ble dette en suksess og i år har det virkelig tatt av. I forrige uke holdt 24 studenter fra vårens kurs formidlingsforedrag i foajeen i Vilhelm Bjerknes med temaer som øyet, hjertet, solceller og musikkens evolusjon. Mer oppsiktsvekkende er imidlertid at studentene i løpet av mai har fått antatt hele 9 artikler i mediene - fem i Aftenposten, to i Universitas, en i Dagsavisen og en i Harvest. Her er listen over artikler:

  • Line Moseng skriver om viktigheten av IT i skolen i Dagsavisen.
  • Caroline Hovland Svendsen skriver om utfordringene knyttet til det å være mor og student i Universitas. Caroline har også en artikkel i Harvest om at vil du se en vulkan, så dra til Drammen!
  • Ingvil Aaby kritisere kosmetikkbransjen for å sminke om fakta i Aftenposten.
  • Daniel Pitz Jacobsen om hvordan forsuring av havene kan true og utrydde økosystemer i Aftenposten.
  • Julie Nitsche Kvalvik argumenterer for langsiktig i forskning i sin artikkel i Aftenposten.
  • Line Merete Karlsøen argumenterer i Universitas for at UiO bør satse mye mer på skolering av studenter i formidling.  (Jeg er enig!)
  • Brit Karen Vike skriver i Aftenposten om at havene - vårt matfat - fylles opp av plast.
  • Live K. N. Killingland skriver i Aftenposten om at vi slutte å sløse med sølv, som i fremtiden kan bli vårt viktigset våpen mot bakterier.

Gratulerer med innsatset, både med populærvitenskapelige foredragene og artiklene i mediene. Dere har grunn til å være veldig stolte, både studenter og faglærere på årets kurs i forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk ved UiO. Mer om kurset, om forelesningen og om alle kurset bloggere kan du lese på denne hjemmesiden.