Oppskrift på 100 kg skogsantilope

Av Morten Dæhlen
Publisert 21. juni 2014
Det ultimate grill-laget med Trond, Ola og Simen i spissen. Foto: MD.
Man tager altså en skogsantilope (elg) på 100 kg og monterer denne på et passende stativ (se bilde). Grillkull i rikelige mengder er påkrevet og jo mer det blåser jo mer grillkull er nødvendig på grunn av varmetap. Oppskriften på marinaden, eller det man smører inn dyret med, er:
  • 4 liter solsikkeolje
  • 4 liter øl
  • 1 kg salt
  • 1 kg pepper
  • 1-1.5 kg grillkrydder
  • Enebær (mange)
Til marinaden trengen man en 10-liters bøtte. Det tar anslagvis 10 timer før skogsantilopen er ferdig og skal man servere maten kl. 18.00 må man altså starte grilling kl. 08.00. I skrivende stund er vi tre timer ut i grillingen. På bildet ser du Trond, Ola og Simen - kjernen i grillteamet - ved oppstart på morgenkvisten i dag! Det skal bli mat til 120-130 gjester. Tilbehør overlates til fantasien!