Formidlingsfest i Litteraturhuset

Av Morten Dæhlen
Publisert 14. sep. 2014

Forskningsdagene starter førstkommende fredag (19. september), og vi starter altså med formidlingsfest i Litteraturhuset allerede første dag. Fra kl. 13.00 blir det forestilling med noen av våre beste formidlere.  Her treffer elevene forskere fra informatikk og farmasi, ikke minst professor Dag O. Hessen som skal snakke om; "Født sånn eller blitt sånn - hvor mye styrer genene?" Arrangementet er åpent for alle, men er særlig rettet mot elever i videregående skole.

Samme kveld arrangerer vi debatt om forskningsformidling på Litteraturhuset. Vi er opptatt av å finne ut av hvordan vi kan få til mer og bedre forskningsformidling. Leder i Aftenposten Viten, Mina Nærland, vil lede en paneldebatt der jeg sitter i panelet sammen med administrerende direktøren Arvid Hallén i Norges forskningsråd, redaktør Nina Kristiansen i forskning.no, og formidlingsildsjelen og biologen Norith Eckbo, som har mye av æren for at vi nå har kurs i formidling på bachelor, master og PhD-nivå ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet. Før debatten starter får vi servert tre miniforedrag fra tidligere studenter på disse kursene. De vil formidle sine faglige interesser med stort engasjement. Vi håper på stort oppmøte til en viktig debatt!

Avslutningsvis vil jeg nevne at gjennom hele neste helg (19.-20. september) er det forskningstorg på Universitetsplassen (PDF), og den 23. september konkurrerer doktorgradsstipendiatene i Forsker Grand Prix Oslo.