StartupLab

Av Morten Dæhlen
Publisert 13. juli 2012

Forskningsparken AS, vår store og viktige nabo i Gaustadbekkdalen, har nå etablert StartupLab - et tilbud til "Oslos beste teknologigründere". StartupLab tilbyr kontorplasser til gründere og entreprenører med gode idéer, praktisk og finansiell rådgivning, samt nettverk til aktører med kapital og erfaring med oppstartsbedrifter.

StartupLab er etablert et steinkast fra informatikkens storstue - Ole-Johan Dahls Hus - der mer enn 2000 studenter har sitt daglige virke. Vi vet at mange av disse er eller blir gründere/entreprenører. Nå har disse studentene fått et glimrende tilbud i umiddelbar nærhet.

 

Institutt for informatikk og Senter for entreprenør­skap (som også holder til i  informatikkbygningen - Ole-Johan Dahls hus) har sammen inngått en avtale med StartupLab der vår rolle er å gi studentene informasjon om StartupLab og tilby nettverk til relevant fagkompetanse der dette er nødvendig. Vi vil også søke å definere masteroppgaver knyttet til entreprenørvirksomhet og konkrete oppstartsprosjekter.

Vi gratulerer Forskningsparken AS med StartupLab - et nytt og viktig tiltak som ytterligere bidrar til å gi våre studenter et helhetlig tilbud i Gausstadbekk­dalen. Vi ser frem til et fruktbart samarbeid i tiden som kommer. Mer om StartupLab finner du også på Forskningsparkens hjemmeside. Les også oppslag i DN.