Norsk InformatikkOlympiade

Av Morten Dæhlen
Publisert 2. nov. 2012

Onsdag 7. november 2012 skal 30 ungdommer delta i Norsk InformatikkOlympiade (NIO), og det er en utsøkt glede for Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo å være vert for arrangementet. Arrangementet vil foregå i seminarrom C, og vår mann på plass under seansen er selvfølgelig undervisningsleder Dag Langmyhr. I tillegg til arrangementet på UiO er det arrangementer på UiB, NTNU og 25 videregående skoler rundt omkring i landet. Hva er NIO?

NIO er en konkurranse i å skrive dataprogrammer som løser problemer. Alle elever som går på videregående skole (eller lavere trinn) og ikke er eldre enn 20 år den 1. juli 2012 kan delta i NIO og den Internasjonale InformatikkOlympiaden (IOI). NIO fungerer som nasjonalt uttak til IOI, og det forventes at ca. 80 land sender deltakere til IOI. Neste IOI foregår i Brisbane i Australia.

Norsk informatikkolympiade (NIO) ble første gang arrangert  i 2001.  I september 2011 ble NIO formelt stiftet som en organisasjon. Eksempler på typiske oppgaver som deltagere får finner du her.