Når lidenskapen rår

Av Morten Dæhlen
Publisert 15. mars 2012
European Club golfbane

Jeg befinner meg nå, torsdag 15.mars 2012 kl. 08.00, på en øy vest i havet der klimaet preges av Atlanterhavet og golfstrømmen. Det er vår i lufta. Gresset er grønt. Himmelen er stort sett blå.  Det blåser en liten frisk bris fra det store havet.

Det er nøyaktig 52 uker (eller 364 dager) siden jeg var akkurat her på dette stedet forrige gang, og akkurat det at jeg har vært her før gjør det mulige å publisere denne artikkelen nøyaktig samtidig som det faktisk skjer!

Golfball

Jeg ser akkurat nå utover en grønn slette. Til venstre er det åpent, men bakken er litt rufsete og gresset er litt tufsete på denne siden av den grønne sletta. Til høyre for den grønne sletta er det en steinete kolle, noen trær og tett kratt. I enden av sletta, ca. 350  meter unna, skimter jeg ei sandfylt grop halvveis bak et tre som står omlag 100 meter foran gropa. Jeg ser videre, der i enden av sletta, et kortklipt og litt lysere grønt område. Til venstre bak sandgropa står et flagg. Flagget står plassert i midten av et hull med diameter 10.5 cm. Det som skal utøves i dag og noen dager fremover heter golf. Jeg befinner på utslagsstedet på hull 1 på The European Club omlag 1 times kjøretur sør for Dublin. Øya vest i havet heter altså Irland.

Jeg er ikke alene her på utslagsstedet på hull 1 på The European Club. I går kveld møtte jeg Bjørn, Ulf, Magnus og Per på Rygge flyplass utenfor Moss. Sjettemann på laget, Kjetil, kom fra Rio de Janeiro og koblet seg på laget da vi landet i Dublin sent i går kveld. Etter en natts søvn hos vår vertinne på Ballinclea House er vi nå klare for en lidenskapelig konkurranse mellom seks "vårkåte" golfvenner. Det hører med til historien at vi er gode og mette da vår vertinne på Ballinclea er en kløpper til å lage posjerte egg, flæskete bacon og ristet brød til frokost.

Pat Ruddy

Når vi nå står her og snart skal slå årets første golfballer, som forhåpentligvis legger seg godt til rette på den grønne sletta jeg beskrev over (og ikke i rufsete terreng til venstre eller høyre for denne sletta), har vi vært gjennom en mottagelse på The European Club.

Sjefen selv, Pat Ruddy, var selvfølgelig tilstede med hjertelige håndtrykk til denne gjengen med litt ville nordmenn som skal spille 6 runder golf på 3 dager. Vår intense golfspilling er høyst uvanlig, selv i et land der golf er en folkesport.

"Let´s tee off!"