Drømmeappen

Av Morten Dæhlen
Publisert 16. feb. 2012
IKT-Norge lanserer app-konkurranse der de inviterer ungdom under 20 år til å komme med idéer til nye apper. Kampanjen er lagt ut på Facebook, og du kan melde inn idéene dine her.  Konkurransen er en del av det europeiske initiativet E-Skills Week 2012, og konkurransen startet 15 februar og varer til  23 mars. (Har skrevet om E-Skills Week her på Dærnt´s Corner tidligere.)

Det kreves ikke ferdige apper. Det er nok å komme med idéen til din DRØMMEAPP. I premiepotten fra IKT-Norge finner vi både penger og nettbrett til de beste forslagene.

På IKT-Norges hjemmeside kan vi lese følgende: "Å få ungdom til å velge IT som studie- og karrierevei er en av de største utfordringene vi står overfor. Vi ønsker å avmystifisere IT for ungdommen. Teknologi er i bunn og grunn ikke mer enn en plattform for å realisere ideer og løsninger. Og det aller meste av tjenester og løsninger som blir utviklet og solgt i tiden fremover kommer til å være IT basert. Digital kompetanse er en av de aller viktigste ferdighetene ungdom kan lære seg, sier Liv Freihow i IKT-Norge."

Liv Freihow har bedt meg om å sitte i juryen for konkurransen. Det har jeg selvfølgelig sagt ja til, og nå gleder jeg meg til å se alle idéene i ukene som kommer.