Bli informatikkstudent ved UiO

I dag, 15. mars, er det én måned igjen til fristen for å søke opptak til høyere utdanning gjennom samordna opptak.

Interessen øker og stadig flere, inkludert mediene, spør oss om hvorfor studere IKT/informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO), hva vi gjør for å markedsføre våre IKT-studier, og om våre forventninger til høstens opptak

Av Morten Dæhlen
Publisert 15. mars 2012
Ifi-studenter

I dag, 15. mars, er det én måned igjen til fristen for å søke opptak til høyere utdanning gjennom samordna opptak.

Interessen øker og stadig flere, inkludert mediene, spør oss om hvorfor studere IKT/informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO), hva vi gjør for å markedsføre våre IKT-studier, og om våre forventninger til høstens opptak?

Informatikk- programmene ved UiO finner du her.

 
Seks gode grunner til å studere IKT/informatikk ved UiO
  • Du får en særlig viktig utdanning: Universitetet i Oslo satser ekstra ressurser på informatikk-utdanningen, fordi informatikk er et fag med særlig stor betydning for samfunnsutvikling.
  • Du blir attraktiv i arbeidsmarkedet: Verden trenger IKT-eksperter og etterspørselen etter arbeidskraft med IKT-kompetanse er stor og økende. Tilnærmet alle informatikkstudenter ved UiO tilbys godt betalte jobber lenge for de er ferdige med studiene.
  • Du blir del av et fantastisk studentmiljø: UiO har et fantastisk studentmiljø og studentmiljøet i og omkring det nye informatikkbygget er i full blomstring med aktive studentforeninger og egen studentkjeller i det nye bygget. I tillegg til at studentmiljøet på Blindern blomstrer befinner  UiO seg midt Oslo med alle sine muligheter.
  • Du kan studere i helt nye og moderne lokaler: UiO har verdens nyeste og mest moderne bygg for informatikkstudenter (ferdig 2011). Bygget inneholder et stort læringssenter med plass til 2000 studenter med topp moderne utstyr og romslige fasiliteter for store og små behov.
  • Du kan skape din egen utdanning: UiO har landets bredeste tilbud av kurs og informatikkutdanningen gir deg særlig mange muligheter dersom du ønsker en tverrfaglig utdanning.
  • Du treffer de beste fagfolkene: UiO har Nordens sterkeste IKT-miljø og er rangert som nummer 6  i Europa og topp 50 i verden.
 
Hva gjør vi for å markedsføre våre studier?

Interessen øker og stadig flere, inkludert mediene, spør oss om hvorfor studere IKT/informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO), hva vi gjør for å markedsføre våre IKT-studier, og om våre forventninger til høstens opptak?

Først og fremst er det viktig å bygge omdømme, dvs. levere den beste undervisningen og den beste utdanningen. Undersøkelser i studentmassen viser videre at nettet, inkludert sosiale medier, er vår viktigste kanal for å markedsføre våre studier. Utover nettet er vi selvfølgelig aktive på arrangementer som "åpen dag", vi gjennomfører endel skolebesøk i Oslo-området, vi gir informasjon til rådgivere i videregående skole, vi har noen skoleklasser på "studietur" hit til Gaustadbekkdalen, og vi deltar årlig på "the gathering" i vikingeskipet på Hamar.  Vi bruker stort sett studenter som ambassadører for våre studier.  Det går med noen ressurser på markedsføring av studiene, men vi har ikke kastet oss på reklamekjøret (selv om vi ser at noen av våre konkurrenter har hatt reklamekampanjer i mange år).

 
Forventninger

UiO har de siste årene hatt en god og jevn økning i antall primærsøkere til IKT/informatikk-utdanning. I 2011 var det  1.5 primærsøker per studieplass. Dette er bra, men vi vil selvfølgelig ha enda flere søkere til informatikkprogrammene ved UiO. Mye tyder på at faget er i ferd med å bli mer populært og vi forventer en viss økning også fra i fjor til i år. Søkertallene er klare i slutten av april.