2012 - Side 4

Publisert 18. mai 2012 00:00

Alt som kan digitaliseres digitaliseres og verden fylles opp med data. Dette er data som kommer fra en stort antall kilder. Avansert utstyr, enten det er bildedannende maskiner som brukes på et sykehus, en satellitt utstyrt med et digitalt kamera som fotograferer jorda, eller et dataprogram som forsøker å beregne hvordan klima på jorda utvikler seg, produserer enorme datamengder. Tekst vi alle produserer, lyd (musikk), bilder og film som produseres og legges tilgjengelig på nettet i en eller annen form utgjør tilsammen enorme datamengder. Listen over dataproduserende enheter (mennesker og ting) og systemer er lang og omfattende, og den blir bare større og større. Kort sagt; dataflommen er over oss med en kraft vi ikke kunne forutsi noen få år tilbake!

Publisert 5. mai 2012 00:00

Et verdensomspennende Internett gir oss informasjon på sekundet, mennesker og ting kobles sammen i et omfang vi aldri før har sett, og nye og bedre informasjonssystemer lanseres hver eneste dag. Hundrevis av datamaskiner med tilhørende systemer hjelper oss i hverdagen – enten vi er hjemme, sitter i bilen, er på jobb eller gjør noe helt annet. Datasystemene er overalt, og vi er alltid på.  Den digitale revolusjon er gjennomført!

Publisert 5. apr. 2012 00:00

Email, eller epost som vi liker å kalle det i Norge, er 40 år i år, og Computerworld har stilt noen eksperter spørsmålet om eposten vil overleve de neste 10 årene. Det er delte meninger om dette, men det er ingen tvil om at eposten slik vi kjenner den og bruker den i dag er under press.