Jo Klaveness ble årets foreleser

Jo Klaveness på Realfagsdagen etter prisutdelingen. Foto: Anne Kjersti Fahlvik (fra twitter).
Matematisk-Naturvitenskapelig Student Utvalg (MNSU) har, sammen med fakultet,  innstiften en ny pris som skal tildeles årets beste og mest innovative foreleser ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. I går, på Realfagsdagen i Vilhelm Bjerknes hus, ble denne prisen delt ut for første gang, og prisen for 2013 gikk til professor Jo Klaveness på Farmasøytisk institutt.  MNSU har plukket ut prisvinneren etter innspill fra fagutvalgene ved instituttene og meldingen fra studentutvalget var at konkurransen var hard. Prisen ble delt ut av lederen for MNSU Stian Lågstad og stortingsrepresentant Kristin Vinje, og her følger begrunnelsen for tildelingen av årets pris:

"Årets foreleser på MN-fakultetet 2013 er Jo Klaveness, professor ved avdeling for farmasøytisk kjemi. Jo har en lang merittliste av stillinger og verv innenfor legemiddelindustrien, men det er engasjementet for undervisningen som merkes av studentene ved Farmasøytisk Institutt.

Fagutvalget ved farmasøytisk institutt, som nominerte Klaveness til prisen, trekker fram hans arbeid med emnet “Utvikling av nye legemidler” - som hovedgrunn for nominasjonen. I emnet deles studentene i grupper og jobber med å utvikle et nytt legemiddel fra idé til marked. Studentene må sette seg inn i nasjonale og internasjonale lovverk, de må være kreative og tøffe, og de må til slutt presentere arbeidet sitt foran sensorer som Klaveness har invitert inn fra næringslivet. Dette emnet er det Klaveness som har utviklet, og det er mye på grunn av erfaringene fra dette faget som gjør at farmasistudentene fra Universitetet i Oslo blir sett på i en klasse for seg når de etter endt utdanning går inn i næringslivet.

Studentutvalget ved Det Matematisk-Naturvitenskapelige Fakultetet føler seg svært trygge på at prisen går til rett person - Gratulerer!"

...og da er bare for meg å gratulere Jo Klaveness med studentens pris for årets beste og mest innovative foreleser.