UiO får livsvitenskapsbygg: – Det er dette vi skal leve av etter oljen

Kristin Vinje (t.v.), Torbjørn Røe Isaksen, Svein Stølen, Gunn-Elin Aa. Bjørneboe

Regjeringen vil bevilge 50 millioner kroner til nytt livsvitenskapsbygg på statsbudsjettet for 2018. Dette blir Norges største forskning- og undervisningsbygg.

I Livsvitenskapsbygget på UiO skal forskere jobbe sammen på tvers av fag for å løse samfunnsutfordringer innen helse og miljø. De skal også jobbe tettere med helseforetak, kommuner og næringsliv for å få mer innovasjon ut av forskningen slik at den kommer pasienter og samfunn til gode, skriver UiO.

– Det er dette vi skal leve av etter oljen, og vi skal begynne med det lenge før oljen tar slutt. UiOs jobb nå er å sikre at dette blir en investering for kongeriket Norge, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Både Isaksen ogUiOs rektor Svein Stølen understreket at det er ikke er bygget i seg selv, men innholdet og møteplassene som er viktige.

Regjeringens ambisjon har vært å få på plass livsvitenskapsbygget i tråd med langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. Med bevilgning nå kan byggingen starte om et par år. Prislappen på bygget ligger an til å bli 6,8 milliarder kroner totalt.

Rektor Svein Stølen var tidligere styreleder for UiO:Livsvitenskap. Les noen av hans betraktninger om veien mot byggestart:

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(link is external) eller følg oss på Facebook.