Henrik Svensen fikk Forskningsrådets formidlingspris

Henrik Svensen

500.000 kroner, blomster og en plakett er innholdet i prisen, som ble tildelt forsker Henrik Svensen ved Institutt for geofag under Forskningsdagene.

Forskningsrådets formidlingspris tildeles en forsker som har utmerket seg med levende og nyskapende kommunikasjon av høy kvalitet fra sitt eget fagfelt. Alle typer formidling i alle typer medium, og både langvarig innsats og enkeltstående tiltak, kan vurderes.

Prisen ble delt ut av avdelingsdirektør Thomas Evensen i Forskningsrådet, som avslutningsnummeret etter en kveld med debatt om forskningsformidling.

- Hvorfor formidle? spurte Svensen i takketalen.

- Jeg gjør det fordi det er morsomt!

Henrik Svensen (t.h.), Thomas Evensen

Han poengterte at formidling er viktig fordi noen må fortelle "folk der ute" hva som er korrekt kunnskap, men også om metoder og usikkerhet.

Bør alle formidle?

- Alle kan formidle, det er jeg overbevist om.

I sin innledning om prisutdelingen viste Evensen til en undersøkelse Forskningsrådet hadde gjort blant 5000 forskere, der det helt tydelig pekte seg ut at de som formidlet minst, men mente de kunne mest om formidling, var menn over 50 tilknyttet mat.nat-miljøer (realfagsmiljøer). Svensen poengterte at dette var hans miljø og at han nærmet seg 50 - og slo dermed noen sprekker i de forskningsresultatene...

LES OGSÅ: Geolog Henrik Svensen liker terrengsykling og tror det er en yrkesskade siden han er så glad i steiner

Her kan du lese eller se Svensen fortelle om ting som skjedde for lenge, lenge siden:

 

Vil du ha flere forskningsnyheter om realfag og teknologi? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev eller følg oss på Facebook.