kvinne som smiler og gestikulerer ved stor mikrofon

Anne Brugård er vert for podkast om Kalkulus.

Ny podkast med mattesnakk for studenter

I podkasten «Kalkulus med Anne og gjengen» er matte gøy og nyttig.

Matte på videregående handler mye om å regne. På universitetet er det mer og mer et snakkefag, det handler om å forstå, heter det i første episode av podkasten.

Podkasten «Kalkulus med Anne og gjengen» lages for studenter som tar emnet MAT1100 Kalkulus. Emnet er det første matematikk-kurset for de fleste realfaglige studieprogrammene ved UiO.

Hver episode handler om et tema som er viktig i forelesningene for emnet.

– Men det er noe helt annet enn en forelesning. Vi snakker om hva et begrep innebærer, hvorfor vi trenger å lære det og hvorfor det er nyttig, forteller podkastvert Anne Brugård.

Lytt til Kalkulus med Anne og gjengen på Spotify eller der du ellers hører podkast

Hver uke snakker hun med en av de ansatte på Matematisk institutt, det er «gjengen» hennes.

– Et av målene med podkasten er å minske avstand mellom ansatte og studenter. Folk kvier seg for å snakke med en professor om annet enn bare konkrete matteoppgaver, sier hun.

Selv er Brugård masterstudent i matematikk og har vært gruppelærer i MAT1100-emnet de siste 3 årene.

Kalkulus handler om integraler og differensialer og er i følge Anne og gjengen både gøy og vakkert.

– Kalkulus er veldig nyttig, for det passer så godt for å modellere naturlige fenomener, sier Brugård.

Eller som det heter i podkasten:

Kalkulus er en av de beste oppfinnelsene mennesker har gjort.

John Christian Ottem, podkastgjest og matematikk-professor

Første episode kan du høre her: