Image
Morten Hjorth-Jensen og Anders Malthe-Sørenssen sammen i et undervisningsrom med studenter som jobber på PC.

Morten Hjorth-Jensen (t.v.) og Anders Malthe-Sørenssen kan kalle seg meritterte undervisere de tre neste årene. Foto: Ola Sæther/UiO

To fysikere belønnes for undervisningen sin

Sju UiO-ansatte har fått tittelen «merittert underviser». – Det er stor kreativitet og høy forskningsmessig kvalitet over arbeidet, sier prorektor.

Hvis du underviser i høyere utdanning og har fokus på studentenes læring, viser en klar utvikling over tid, har en forskende tilnærming og en kollegial holdning og praksis, slik at satsingen får positive ringvirkninger for fagmiljøene – da kan du bli det som kalles en merittert underviser.

Universitetsstyret på UiO har pekt ut sju, og to av dem kommer fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet: Morten Hjorth-Jensen og Anders Malthe-Sørenssen.

Begge to er professorer på Fysisk institutt, og begge er tidligere blitt tildelt Olav Thon-stiftelsens pris for fremragende undervisning i høyere utdanning.

De meritterte underviserne får statusen i en periode på tre år. Statusen gir lønnsforhøyelse, men størrelsen og innretning på denne gis gjennom ordinære lønnsforhandlinger. Underviserne får også tildelt en utdanningstermin, skriver uio.no.

– Vi fikk gode søknader, hvor engasjementet for studentenes ve og vel er svært tydelig. Det dreier seg ikke bare om selve undervisningssituasjonen, men om læringsmiljø, trivsel og utvikling. Jeg oppfatter at det er undervisere som ser hele studenten og viser stor omsorg for dem langt utover hva man egentlig kan forvente, sier Gro Bjørnerud Mo, som er prorektor for utdanning.

Les mer om begge to på Titan.uio.no:

Fyren du tar med deg til en øde øy

Honours-studiet – hva er det egentlig?

Instituttet som løfter fram gode forelesere (Uniforum)

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt