Image
Gruppearbeidende studenter

Studenter arbeider i gruppe i våre nye læringsarealer i Fysikkbygningen.

Det er elektronikk overalt, og mer elektronikk blir det i fremtiden

Verden er full av elektronikk og stadig flere av de tingene vi bruker inneholder elektronikk.

I studieprogrammet Elektronikk, informatikk og teknologi får studentene innsikt i teknologi og elektronikk som kan brukes i utvikling av alt fra medisinsk utstyr, smarttelefoner, hvitevarer, til utstyr som kan oppdage stråling fra verdensrommet.

Kombinerer teori og praksis

Studieprogrammet gir studentene gode basiskunnskaper i teknologi, informatikk, matematikk, fysikk og elektronikk. De lærer et matematisk språk til å beskrive naturvitenskapelige fenomener og teknologi. Teoretisk forståelse kobles med praktiske anvendelser gjennom laboratoriearbeid der studenten bygger sine egne elektroniske systemer. Gjennom studiet skal studentene forstå og løse komplekse problemstillinger og utvikling av elektronikk for produksjon og behandling av data.

Nye læringsformer

Studentene på dette programmet, som alle våre andre programmer, møter nye undervisningsformer med bl.a. kreativitetstrening, samarbeid mellom studenter, og trening i presentasjon/formidling. Studentene vil også bli eksponert for forskning tidlig i studiet og studentaktive læringsformer står sentralt.

Etterspurt kompetanse

Alle kandidater som utdanner seg innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo er etterspurt i arbeidsmarkedet. Kombinasjonen av kompetanse innen elektronikk, matematikk og informatikk er etterspurt og det forventes at det vil være slik i mange år fremover.

Les om de andre realfagene ved UiO: