Clint Conrad, portettbilde.

– Det er en spesiell ære å bli knyttet til den imponerende karrieren og det viktige arbeidet til Evgueni Burov gjennom denne medaljen, sier Clint Conrad. Foto: Privat

Forsker på geodynamikk – Clint Conrad har fått Evgueni Burov Medal

Professor Clint Conrad er tildelt den vitenskapelige utmerkelsen Evguene Burov Medal 2020 av the International Lithosphere Program.

Clint Conrad er professor ved Institutt for geofag og forsker ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED) ved UiO. Evgueni Burov Medal, som deles ut av the International Lithosphere Program (ILP), blir vanligvis overrakt på kongressen til the European Geosciences Union (EGU) i Wien i april, men i år ble seremonien avholdt online 12. mai.

Forsker på geodynamikk

Evgueni Burov-medaljen

Medaljen blir delt ut av the International LIthosphere Program (ILP) til en forsker for prisverdige oppnåelser midtveis i karrieren.

Målet er å fremme vitenskap på høyt nivå i kombinasjon med å tjene det vitenskapelige samfunn.

Medaljen er oppkalt etter Evgueni Burov, en geokjemiker kjent for sin entusiasme og evne til å samarbeide.

ILP ble etablert for 40 år siden for å fremme forskning på litosfæren (jordens ytre skall).

Clint Conrad er professor i geodynamikk og er spesielt interessert i jordas dynamiske indre, med fokus på konveksjonsprosesser som påvirker jordens litosfære. Litosfæren er jordens ytre skall og består av tektoniske plater som dekker jordoverflaten.

Medaljen er tildelt “for his outstanding contributions to the studies of mantle dynamics and links to surface processes, his significant scientific leadership, and unselfish service to the scientific community.”

Verdien av samarbeid

Clint er den tredje som får denne medaljen. Han sier:

– Det er en spesiell ære å bli knyttet til den imponerende karrieren og det viktige arbeidet til Evgueni Burov gjennom denne medaljen. Imidlertid vil jeg også anerkjenne input fra mange talentfulle studenter, postdokter og andre forskere – uten deres samarbeid kunne jeg aldri ha oppnådd dette.

Conrad leder flere forskningsprosjekter, inkludert MAGPIE-prosjektet som søker å forstå landheving av Grønland når isdekket minker og den medførende effekt det har på havnivåstigning.

Skjermbilder fra seremonien 12. mai. Arrangementet, i regi av the International Lithosphere Program (ILP), var i år online på grunn av covid-19 situasjonen. Foto: Trond Torsvik/CEED/UiO