Stress i elfenbenstårnet

ultralydsimulering.png
Her skulle det ha vært bilde av Carl-Inge Nilsen, Are Jensen, Peter Näsholm og Andreas Austeng, men for mange måtte sove ut etter fristen, så det ble en ultralydsimulering i stedet

I dag kl 09.00 norsk tid var fristen for å sende inn bidrag til årets begivenhet i vårt fag, IEEE Ultrasonics Symposium, som skal finne sted i oktober. Konferansen skulle egentlig ha vært i Kobe, men ble flyttet til Florida pga. katastrofen som rammet Japan i mars. Det er en av de viktigste internasjonale møteplassene for akademia og industri innen bl.a. medisinsk ultralydavbildning.

Denne gangen hadde vi jobbet ganske målrettet de siste månedene for å få fram noen bidrag, både med dataopptak og simuleringer. Men som vanlig ble det stress den siste dagen, med arbeid utover kvelden og natten for å få ferdig én-siders bidragene.

Jeg er ganske fornøyd med at vi fikk ferdig tre bidrag: Ett som kombinerer ikke-lineær akustikk med vår metode for høyoppløselig stråleforming, ett på en ny metode for specklereduksjon i medisinske bilder og et bidrag som kombinerer metoden som nå brukes for å få superhøye oppdateringsrater, planbølgeavbildning, med vår metode for høyoppløselig stråleforming.

I tillegg er vi med på et bidrag i samarbeid med ultralydgruppen på NTNU, storebroren i det norske miljøet for medisinsk ultralyd.