Artikkel

Utdanning

Tema: Utdanning

Vitenskap

Med blikket mot 2030...

Med en omsetning som nærmer seg 2 milliarder kroner er forskning og utdanning innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo en stor virksomheten.  Tiltakene i gjeldende strategiplan vil bli gjennom i løpet av de neste fire årene. Mye tyder på at målene vi satte oss blir nådd , så nå er det snart på tide å rette blikket mot 2030.

Medisinsk teknologi

Realister og teknologer erobrer helsesektoren

Vi har lansert våre nye studieprogrammer med oppstart høsten 2017.  Dersom du ønsker  å jobbe med medisinske utfordringer, helse- og velferdsteknologi, er det et klokt valg å studere realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo.

Studenter i Entropia

Om det å søke høyest mulig kvalitet i utdanning...

Kvalitetsmeldingen, ”Kultur for kvalitet i høyere utdanning”, ble lagt frem for et par uker siden. Denne meldingen er et godt stykke arbeid av Regjeringen. Hvorfor må vi hele tiden være opptatt av kvalitet i utdanning?

Jenter og Teknologi

Jenter og teknologi i storsalen på Chateau Neuf

Samfunnet trenger flere kvinner med teknologiutdanning, og teknologifagene trenger flere jenter. I morgen, 8. februar, er det inspirasjonsdag for teknologi-interesserte jenter. Interessen for arrangementet er langt større en forventet, og i morgen blir det tilnærmet stinn brakke i storsalen på Chateau Neuf.

Åpning Akademisk skrivesenter

Nyoppusset bibliotek åpner dørene!

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus har vært gjennom det TV-serier vil kalle en «total makeover». Vi har vært på forhåndsvisning. Resultatet er imponerende. Læringsmiljøarbeidet på UiO har fått et betydelig løft. Alle vil ha glede av å ta en tur innom biblioteket og inspisere de nye mulighetene. 

Røe Isaksen under lanseringen i Realfagsbiblioteket

Kultur for kvalitet & en helhetlig personalpolitikk

Kultur for kvalitet heter stortingsmeldingen Torbjørn Røe Isaksen lanserte rett før helgen. Det var en festdag for alle oss som er engasjert i undervisning, studenter og fagutvikling. Alle med interesse for universitetspolitikk og universitetshistorie vil ha glede av å se nærmere på dokumentet statsråden valgte å legge fram på UiO, hans alma mater.

Isaksen og kvalitetsmeldingen

Mens vi har ventet på kvalitetsmeldingen

I dag, 27. januar, kom stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning. For å møte fremtiden har Universitetet i Oslo allerede rigget om studiene innen realfag og teknologi.