Artikkel

Brukere

Tema: Brukere

Smarte ting i smarte hjem

Datamaskinen er på vei inn i tingene vi bruker i hverdagen. Denne utvikling har for så vidt pågått over flere år, men tingene blir nå mer "intelligente" og de kommuniserer med omverden.

 

A better life with smart things

The RHYME-project at Institute of design at the Oslo School of Architecture and Design (AHO) is a new project about smart things and how these things can be used to create a better life for people with severe disabilities.

 

Åpne standarder

Nokså ofte, blant annet fra journalister, har jeg fått spørsmål rundt såkalte åpne standarder. Her er et forsøk på å svare på noen av spørsmålene jeg får.

 

Den fjerde IKT-bølgen

Informatikk (IKT) oppsto som eget fag i midten av forrige århundre, og faget er i dag det enkeltfag i den vitenskapelige fagflora med størst betydning for samfunnsutviklingen.

 

En knapp til glede

Jeg sitter nå i London på vei til New Delhi (India). Reisen startet med at jeg mistet en knapp i jakka mi på veien til Gardermoen. På Gardermoen ville jeg kjøpe nål og tråd for selv å kunne sy i knappen, men jeg slapp både å kjøpe og sy. Den hyggelige kvinnen i butikken kastet seg over oppgaven, sydde i knappen og hun ville ikke ha betalt. Dette var en riktig fin opplevelse og for i det hele tatt å legge litt igjen i butikken kjøpte jeg et par lesebriller (styrke +2.00) som akkurat nå sitter godt plantet på nesa.