Artikkel

Gjester

Tema: Gjester

NFD

UiO-forskere møter byråkrater

Mandag 22. oktober hadde vi besøk av 36 representanter fra forsknings- og innovasjonsavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), ledet av ekspedisjonssjef Cathrine Meland.

trygve braarud

På forskningstokt til Arendal

Tilbake fra Arendalsuka sitter vi igjen med mange inntrykk! For første gang deltok vi for fullt fra Universitetet i Oslo (UiO).

Hans Petter Taugbøl Kragset (t.v.), Kjetil Bugge Kristoffersen, Kristoffer Aune Solheim

Informatikkstudentene har fått nytt magasin

«Vi ønsker å være en aktiv stemme i studentmiljøet som helhet,» skriver redaktør Kjetil Bugge Kristoffersen på lederplass i første utgave av magasinet «INDEX», utgitt av studenter ved Institutt for informatikk.

Helleristninger i Kjemiens Hus

Svaberget ser kanskje ut som et uheldig arkitektonisk forsøk på å bevare grunnfjellet som en del av bygget. Hvis man tar seg litt tid og studerer svaberget litt nøyere derimot, vil man se tegninger markert med rød farge i steinflaten. Det er helleristninger å finne på Kjemisk institutt.

 

Naturlig kunst

I lokalene som en gang var biologisk- og molekylærbiologisk instittuts eget bibliotek, har det nå vokst fram et nytt og lyst læringsareal rede til å huse både flittige studenter og nysgjerrige forskere. Med det passende navnet Bikuben, for området er mye brukt, har lokalene mer å by på enn stillhet og studiero. Kunsten og naturbildene som kler vegger og glass har nok løftet mer enn ett par øyebryn blant besøkende.

 

Matematikk på fritiden

Spredt utover foajeen i Vilhelm Bjerknes’ hus sitter en gjeng studenter i livlig samtale. En helt vanlig dag, men ikke for studentene. De går til vanlig på videregående skole og venter på første forelesning i MAT1100U universitetsmatematikk for skoleelever.

 

Kazan, Tatarstan

Da var det tid for gjenvisitt til Kazan i Tatarstan til professor Raoul Nigmatullin ved Institutt for Fysikk ved Kazan Føderale Universitet.

 

Jakten på hitfaktoren

I sommer hadde NRK et intervju med Oddvar Ruud fra popduoen Franklin, som nå er oppløst. Vi husker denne duoen fra sommerhiten “Bombadilla Life” fra 1989. Den lå på VG-lista i 16 uker og klarte førsteplassen flere ganger. Da Ruud forsøkte å forklare hvorfor akkurat denne låta ble så populær, svarte han bare X-faktoren. Betegnelsen X brukes i forskning om det ukjente, eller det man skal finne ut. Er det mulig å bruke matematikk for å finne X-en til Ruud?