Artikkel

Elastografi

Tema: Elastografi

Kidney

Contract signed

Finally, contract has been signed and work is well underway and by the end of summer my book entitled "Waves with Power-Law Attenuation" Waves in Attenuating Media with Power-Law Characteristics" should be ready from my point of view as author. The book will be issued in the ASA Press (Acoustical Society of America) series of Springer in 2019, hopefully.

Newton Principia

Bok og lite blogg

De siste månedene har bokprosjektet mitt begynt å ta av. Slikt går utover noe annet, og i dette tilfelle er det blogging. Arbeidstittelen er "Waves in Complex Media.

MR elastografi på ETH

Nei, dette er ikke et torturkammer!

Denne uka har handlet om elastografimålinger av hjerne. Når alt er eksperimentelt må alle bidra, så bildet viser meg på vei inn i en 3 Tesla MR scanner på ETH i Zürich.

Elastografi forskere

Verdien av et forskningsopphold

I dag våknet jeg til et stort oppslag i Aftenpostens innsiktsdel under overskrift Kreftforskning med tittel "Ny metode for kreftsjekk".

Niels Henrik Abel og meg

Abel og jeg var på radioen her om dagen, torsdag 10. november, på Verdt å Vite under Ekko på NRK P2. Det var nok Niels Henrik Abel som fortjente det meste, nylig kåret som han er til Norges favorittmatematiker. Jeg fikk være i et celebert selskap av norske matematikere, men også journalisten Torkild Jemterud skal ha ros for å takle et komplisert tema på en god måte.

 

En god uke for forskning

Denne uka var en god uke for vår forskning. Vi opplevde å få to artikler akseptert i Journal of the Acoustical Society of America på én og samme dag. Det er en av de mest ansette journalene i dette feltet og noe slikt har jeg aldri opplevd før og kommer vel neppe til å oppleve igjen. Så derfor får mine lesere ha meg unnskyldt av jeg bare må skryte litt av det!