Artikkel

elbil

Tema: elbil

Schluckspecht E

1631 km på en lading

Da er det kanskje på tide å få litt mer tro på elbiler: Et team fra Høgskolen i Offenburg i Tyskland har satt ny verdensrekord for lengste distanse på én lading.

Elsykkel er juks

Jeg får mange slags reaksjoner på at jeg bruker elsykkel. Den mest vanlige er: "Men det er jo juks!". Jeg har forsøkt å forstå denne reaksjonen, men klarer ikke helt å få tak i det. I hodet til de som sier det er det tydeligvis en annen referanseramme enn min.

 
S-kurve

Blir vi lurt av Moores lov?

Helt siden 60-tallet har ytelsen til en prosessor omtrent fordoblet seg hvert annet år. Denne loven eller tommel-fingerregelen er til å bli imponert over. Derfor er det fristende å ta med denne loven til andre områder av teknologi. Hvis S-kurven ikke er så bratt og når metningspunktet mye tidligere enn tilfellet er for prosessorer så har man en teknologi som nok vokser, men mye langsommere og mye mindre enn Moores lov tilsier.

Elsykkel for norske motbakker

Alle ser ut til å mene at eltransport vil bli viktigere og viktigere. Men da tenker de nok særlig på elbil. Selv har jeg nettopp kjøpt et transportmiddel jeg ikke visste om inntil nylig, nemlig en elsykkel. Det er en hybrid så man må trå selv, men med sin lille motor og oppladbare batteri har den kraft nok til å gi et skikkelig dytt i bakkene.