Artikkel

mobiltelefon

Tema: mobiltelefon

Bangladesh

Lot mobilteknologien utvikle strømnettet

Mange steder i verden er det dårlig tilgang til strøm, men likevel et godt utbygd mobilnett. Så hvorfor ikke bruke basestasjonene som utgangspunkt for strømproduksjon, tenkte forsker Hanne Cecilie Geirbo. Det bød på noen utfordringer.

Hacking er ikke telefonavlytting

News of the World skandalen er blitt en meget alvorlig sak. Engelske medier som BBC er gått over til å kalle det for telefonhacking. Jeg vet ikke hvorfor NRK, VG og andre norske medier fortsatt kaller det avlytting. Saken er alvorlig nok i seg selv så det skulle ikke være nødvendig å bruke sterkere ord enn det er dekning for.

 

Lite avansert telefonavlytting

Jeg er overrasket over hvor lite avansert News of the World sin avlytting har vært. Her følger en gjennomgang av metodene avisa har benyttet seg av.

 

Er 10 000 patenter mye?

Nokia har hatt det tøft i det siste så jeg unner dem den seieren de nylig fikk over Apple. De har inngått et forlik der Apple skal betale både et engangsbeløp og royalties for lov til å bruke noen av deres patenter. Men er de over 10 000 patentene som Nokia sitter på mye i dagens konkurransesituasjon?

 

Mobilnettene er som en kommunistisk planøkonomi

Endelig har det gått opp for oss både hvor sårbare mobilnettene er og hvor avhengige vi er av dem. Utfordringen er at nettene er like sentralstyrte som en kommunistisk planøkonomi. Jeg synes de bærer preg av at de som designet arkitekturen i sin tid aldri tenkte seg at nettene skulle bli så viktige som de er blitt.

 

Norsk mobiltelefonteknologi

Etter mange år med lite nyvinning i Norge når det gjelder mobiltelefoner ser det endelig ut til å skje noe. Det er ihvertfall to firmaer som nå er aktive i Norge innenfor hardware/software for mobiltelefoner: Arm og Atmel og deres avdelinger i Trondheim.