PANGEA - konkurranse i matematikk for elever i barneskolen

Noen deltagere

PANGEA - konkurranse i matematikk for elever i barneskolen

I dag har jeg hatt gleden av å dele ut premiene i den norske finalen i Pangea-konkurransen. Dette er en matematikk-konkurranse for elever i 4.-, 5.-, og 6.-klasse og over 1000 elever har deltatt. I finalen, som ble avholdt i Kjemibygningen på Blindern, deltok 100 elever. (Pangea er gresk og betyr "all jord").

Pangea-konkurransen arrangeres av frivillige studenter og lærere. Målet med konkurransen er å øke interessen for matematikk og realfag. Et viktig tiltak for å sette matematikk, realfag og teknologi på dagsorden for elever og lærere i barneskolen.

Pangea-konkurransen ble arrangert for første gang i Tyskland i 2007 og for første gang her i Norge i år.

Jeg har altså hatt gleden av å delta på den norske premieren av Pangea-konkurransen. Foreldre, lærere og elever var svært fornøyde og det var "stinn brakke" i Auditoriet i Kjemibygningen. Gratulerer og takk også til entusiastiske arrangører som har store planer for denne konkurransen i årene som kommer.

Kategori: