To nye gullmedaljer i "VM i forskning"!

På en dag da norske langrennsløpere hovet inn medaljer (inkludert to gull) i VM på ski, har vi fått beskjed om at to av våre unge forskere har fått støtte fra European Research Council (ERC). ERC starting grant er tildelt Hedvig Nordeng på Farmasøytisk institutt og Koen Vervaeke på Institutt for Biovitenskap.

Det å oppnå støtte i ERC er svært vanskelig og søkerne skal både kunne vise til at de allerede har utført forskning på høyt internasjonalt nivå og at de har fremragende tanker om hvor de vil med sin forskning i årene som kommer. Nåløyet er svært trangt, og det å få tildelt støtte fra ERC kan sammenlignes med å delta i VM og vinne! Dette er en fantastisk dag for to av våre unge fremragende forskere og en fantastisk dag for oss som har disse forskerne i våre rekker. Gratulerer til Hedvig Nordeng og Koen Vervaeke.

Tildelingene til Nordeng og Vervaeke kommer i tillegg til nyheten vi fikk før jul der Ann-Cecilie Larsen fra Fysisk institutt og Simen Kvaal fra Kjemisk institutt også fikk ERC starting grant. Fire slike tildeling til unge forskere i løpet av tre måneder er kort og godt fantastisk. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har nå hele 16 ERC-støttede prosjekter, noe som er over 1/3 av alle ERC-støttede prosjekter i Norge. Det er en utsøkt glede å lede et fakultet som hover inn gullmedaljer i "VM i forskning"!