Artikkel

Fra Kina via Festspillene til …

Fasadekunst for OJDs hus utstilt i Bergen
Kunst på vei til Gaustadbekkdalen og Institutt for informatikk. Her står veggskulpturene utstilt under festspillene i Bergen. Merk deg størrelsen! (foto: Terje Knudsen)

Fra Kina via Festspillene til …

Nå har kunstverkene kommet til Norge!

Fraktal

Kunstneren Bård Breivik har utviklet fire store skulpturer som skal pryde det nye informatikkbygget ved Universitetet i Oslo (UiO). Det nye informatikkbygget vil stå ferdig sent på høsten 2010 og skal etter planen åpnes for studenter og ansatte til vårsemesteret 2011. En stor begivenhet for Institutt for informatikk og ikke minst en stor begivenhet for alle våre studenter. Det er også stort for oss at åpningen av det nye informatikkbygget skjer i 2011 - det året Universitetet i Oslo skal feire sitt 200 års jubileum.

Høy C

Kunstverkene er fire store veggskulpturen utviklet av Bård Breivik inspirert av fire forskjellige matematiske funksjoner. Skulpturene er produsert av dyktige håndverkere i Kina under kyndig veileding av kunstneren. 

Professor Fritz Albregtsen ved Institutt for informatikk har bidratt i utformingen av det matematiske grunnlaget for de formene som skulpturene uttrykker. Bildene til høyre og venstre er tatt av skulpturene før de ble sendt med båt til Norge. Snart får UiO et nytt og vakkert bygg, ikke minst på grunn av de kunstverkene som snart er på plass i Gaustadbekkdalen.

Tags: 

Kommentarer

Fascinerende kobling mellom kunst og vitenskap. Prosjektet viser på mange måter at det er en klar og tydelig sammenheng mellom de prosesser som forskere og kunstnere jobber med. Kanskje det kunstneriske uttrykk snart får anerkjennelse på lik linje med akademisk tekst i formidlingssammenheng? (Man kan håpe).

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)