Universitetet i skogen

Utsnitt fra skogen

Jawaharlal Nehru University (JNU) i New Dehli, oppkalt etter Indias første statsminister, brer seg utover et område på 15 kvadratkilometer omtrent  midt i New Dehli. Universitetet er 40 år gammelt og har ca 5000 studenter. JNU er en "graduate school", dvs at alle studentene er på master og PhD-nivå.

Universitetsbygningene ligger mellom trærne og ikke motsatt!

Bioinformatikk

JNU er et av Indias mest renomerte universiteter med mye forskning på høyt internasjonalt nivå.  I tillegg til møter  med ledelsen på JNU fikk jeg i dag anledning til å besøke bioinformatikksenteret ved JNU. Dette senteret ble opprettet i 2001 og er fortsatt under kraftig oppbygging.

I India satses det ekstra mye på IT og "life science" (biologi/medisin/helse). En konsekvens av dette er at satsingen på bioinformatikk blir ekstra stor (siden dette er en forskningsaktivitet i skjæringsfeltet mellom IT og "life sciences".) Satsingen på bioinformatikk er bra, men satsingen er akkurat nå så kraftig at nesten alle som søker midler får støtte! Jeg har i skrivende stund ingen peiling på Indias samlede profil når det gjelder forskningsbevilgninger, men mye på et områder gir som regel tilsvarende lite på andre områder. Er dette riktig? Noen mener JA og noen mener NEI.

Finn én feil
Legg merke til skiltet over døra og denne gjengen med studenter. Finn én feil?

New Dehli, 3. mars 2010, kl. 19.44 (norsk tid)