En knapp til glede

2093-knapper.jpg

Jeg sitter nå i London på vei til  New Delhi (India). Reisen startet med at jeg mistet en knapp i jakka mi på veien til Gardermoen. På Gardermoen ville jeg kjøpe nål og tråd for selv å kunne sy i knappen, men jeg slapp både å kjøpe og sy. Den hyggelige kvinnen i butikken  kastet seg over oppgaven, sydde i knappen og hun ville ikke ha betalt. Dette var en riktig fin opplevelse og for i det hele tatt å legge litt igjen i butikken kjøpte jeg et par lesebriller (styrke +2.00) som akkurat nå sitter godt plantet på nesa.

roaming@heathrow

Her i London jobber jeg med min telefon (som egentlig er en datamaskin som det mulig å ringe med). Jeg har lest 10-12 epost, mottatt et par hyggelige meldinger fra kontorsjefen på instituttet, og jeg har lagt ut denne artikkelen.  Jeg vet egentlig ikke hva slik ”roaming” over telenettet koster, men det er sannsynligvis ikke billig!  MEN, jeg synes det er ganske hensiktsmessig selv om jeg er ei kløne med klumpete fingre på det lille tastaturet.

Hvorfor til India?

Jeg, sammen med flere andre representanter fra Universitetet i Oslo, skal besøke universiteter i India.  Med utgangspunkt i en avtale inngått mellom norske og indiske myndigheter skal vi søke samarbeid innen forskning og utdanning. Institutt for informatikk har imidlertid vært til stede i India i mange år, og  jeg skal også ”besøke” vårt prosjekt her i India. Dette blir spennende og mer kommer på denne bloggen i løpet av uka.

London, 1. mars 2010 kl. 14.32 (norsk tid)