Fra sjokoladekakebursdag til Innovasjonsbadet

Innovasjonskonferansen2020

Fra sjokoladekakebursdag til Innovasjonsbadet

Innovasjonskonferansen 2020 handler om sosial innovasjon og hvordan idéer blir til samfunnsnyttige produkter, tjenester og løsning. Midt inne i programmet for konferansen skal jeg samtale med en av Norges mest kjente gründere!

Hvem og hva?

Den 7. januar, en gang i tidsrommet 9-12, skal jeg samtale med gründeren og entreprenøren Karen Dolva, som i 2015 etablerte selskapet No Isolation. Kom å hør hva No Isolation driver med, hvordan det hele startet, hva som har vært utfordringen på veien frem til i dag, og hvor Karen tror at selskap vil ta seg videre i årene som kommer.

Karen Dolva
Karen Dolva i No Isolation i 2016, av Linn Eirin Paulsen Bruk bildet.

I tillegg ser jeg frem til noen gode råd om hva vi på Universitetet i Oslo kan gjøre for enda bedre å legge til rette studenter som kan og vil gjøre det samme som Karen for 4-5 år siden.

Innovasjonsbadet

Opplegget for denne seansen under Innovasjonskonferansen 2020 er inspirert av Bokbadet, som fortsatt og med jevne mellomrom arrangeres på Rockefeller i de samme lokalene som Torggata bad var i gamle dager. Det er derfor det heter Bokbadet. Den som leder samtalen under Bokbadet kalles bademester og jeg skal altså være «bademester» under årets innovasjonsbading i Sophus Lies Auditorium. Jeg har vært på bokbadet jevnlig de siste årene og håper jeg har lært litt av Anne Grosvold - bademesteren over alle bademestre! Kanskje dette er starten på det nye Innovasjonsbadet?

Sjokoladekakebursdag

Mine kakebakekunster var (og er) smal, dvs. stort sett knyttet til baking av sjokoladekake.  For mange år siden, noen år på rad, hadde jeg en helt spesiell skoleklasse på bursdagsbesøk til min sønn. Karen gikk i denne skoleklassen, og etter det jeg forstår gjorde min sjokoladekake et visst inntrykk på Karen og resten av gjengen.

Mellom sjokoladekakebursdagene for omtrent 20 år siden og innovasjonsbadingen den 7. januar har det skjedd mye, bl.a. No Isolation, som Karen jeg skal snakke om. Jeg gleder meg!

Kategori: