Elektronikk-student fikk NASA-internship

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Simen E. Sørensen. I januar drar han til NASAs forskningssenter Ames i Silicon Valley.

Portrett av Simen E. Sørensen
Simen E. Sørensen. Foto: Hilde Lynnebakken/UiO Bruk bildet.

Sørensen skal jobbe på et prosjekt i nesten fire måneder.

–Jeg fikk velge mellom tre oppgaver og valgte en hvor jeg tror jeg kan bidra, men samtidig utfordres til å lære masse, forteller han.

Prosjektet han endte på handler om et 3D-mikroskop under utvikling.

– Da får jeg lære mer optikk, sier han.

Sørensen har fått plass i NASAs International Internship Program (NASA I2) gjennom Norsk Romsenter.

For å få plass på internship-programmet må du være student på bachelor-, master- eller doktorgradsnivå og være spesielt interessert i rommet.

Sørensen holder på med en mastergrad i elektronikk.

– Jeg skriver om hva som eksisterer på mikrokontroller-markedet for bruksområder i "new space" og hvilke faktorer som er kritiske for suksess med romelektronikk. Og så utvikler jeg en strålingsmonitor (ofte kalt strålingsteleskop) med det norske teknologiselskapet IDEAS, forklarer han.

– Her har jeg jobbet mye med programmering av mikrokontrolleren, og dette instrumentet skal brukes som en case-studie i masteroppgaven fordi det har noen krav som tradisjonelt sett er vanskelig å oppfylle med mikrokontrollere.

Grunnene til at mikrokontrollere er å foretrekke, er at de er billige, enkle å utvikle programvare til og at koden og kretskort-designet ofte kan gjenbrukes på andre instrumenter.

– Masteren blir nok litt forsinket nå, men internship hos NASA var rett og slett en for bra mulighet til å la gå fra seg, sier han.

Simen Sørensen er også primus motor for studentprosjektet Applied Procrastination, som utvikler en skjerm basert på ferrofluid.

Les om prosjektet på Titan.uio.no: Hemmeligheten bak magnetiske skjermer er avslørt

Kategori (smånytt):