Tre professorer på eksklusiv forskerliste

Yan Zhang , Michael Schulz og Trond Helge Torsvik
På eksklusiv liste over mest siterte forskere. Fra venstre: Yan Zhang , Michael Schulz og Trond Helge Torsvik. Foto: UiO

Informatiker Yan Zhang, meteorolog Michael Schulz og geolog Trond Helge Torsvik er med på internasjonal oversikt over verdens mest siterte forskere.

I hele verden er det over 6000 vitenskapskvinner og -menn som kvalifiserer til tittelen «mye siterte forskere», ifølge Web of Science Group.

Å bli sitert betyr at andre forskere refererer til din forskning i sine publikasjoner. Dette tas som et tegn på at det du har funnet ut er interessant og viktig.

Nettavisen Khrono har gått gjennom tallene og funnet 25 forskere fra norske institusjoner på lista over verdens mest siterte.

Tre av disse er knyttet til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo:

Professor Trond Torsvik ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk, Institutt for geofag.

Professor Yan Zhang ved Digitale infrastrukturer og sikkerhet, Institutt for informatikk.

Professor II Michael Schulz ved Meteorologi og oseanografi, Institutt for geofag.

Trond Torsvik kan du møte i disse artiklene på Titan.uio.no:

Kategori (smånytt):