Artikkel

Padda har kommet

Ipad ved lansering 2010

Padda har kommet

I går kveld presenterte Apple og Steve Jobs sitt nye produkt - den forventede hybriden iPad mellom iPhone og MacBook. Amazon kom med lesebrettet Kindle for et par år siden og flere annonserte at dette var starten på en ny æra i bokbransjen.

iPad er utstyrt med det meste av det vi finner i telefonen og på PCene til Apple, men det mest spennende med iPad er om denne digitale plata blir den første reelle spikeren i kista for den tradisjonelle papirboka?

Forøvrig fulgte jeg med på nettet da Steve Jobs presenterte det nye produktet i går kveld. Imponerende opplegg!

Kommentarer

Det virker som et meget spennende produkt. Jeg ser for meg at jeg etterhvert kan ha hele pensum på iPaden min, få alle forelesningsnotater synkronisert over, samt video fra forelesningene gjennom iTunes Univeristy. Da skal det bli en fryd å studere.. ;)

Håper Apple også starter med magasin-abbonement via iTunes Store, slik at jeg f.eks. kan abbonere på Scientific American og få det rett på leseren min, hvor magasinet har ett helt nytt, interaktivt layout. Ser for meg hvordan du f.eks. kan spille av simuleringer i en artikkel om fusjon-kraft eller lignende. ;)

Foreløpig litt stiv pris for ett litt smalt produkt, men man får vente å se hva utviklerne finner på av ideer etterhvert.

Tror nok jeg ikke kommer til å skaffe meg den, pga, ingen USB, Minebrikke eller noe lignende, altså kan jeg ikke overføre bilder fra kamera mens jeg er ute å reiser, ikke koble til en minnepen for å overføre data til og fra den, iPhone OS: Altså ingen multitasking, altså kan jeg ikke ligge å lese en e-book eller lignende, og høre på musikk samtidig. Koster vel rundt 5k for den, da kjøper jeg meg heller en netbook for ca halve prisen som kan gjøre mye mer.

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)