Smartsokk vant idépris

Ørjan Grøttem Martinsen
Ørjan Grøttem Martinsen til høyre. Videoklipp fra Inven2.

En sokk som skal hindre utvikling av "diabetisk fot" vant Inven2s idépris.

Førstepremien på 250.000 kroner gikk til prosjektet Smart Sokk, som er utviklet av professor Ørjan Grøttem Martinsen ved Fysisk institutt på UiO sammen med forskere fra Medisinsk fakultet og Oslo universitetssykehus.

Juryen sier: "Diabetes påvirker over 8 % av den voksne befolkning på verdensbasis. Diabetes kan forårsake helseproblemer over tid og diabetisk fot er en av de vanligste komplikasjoner, der nerver og blodkar blir ødelagt.
Juryen verdsetter samarbeidet prosjektet har vist, på tvers av flere fagdisipliner ved OUS. Og juryen har valgt Smart Sokk som vinneren fordi vi ser nytteverdien for samfunnet, en bedre livskvalitet for de berørte og ikke minst er det et stort markedspotensial."

Inven2 er eid av UiO og Oslo Universitetssykehus og jobber med å kommersialisere forskning ved de to institusjonene. I år ble det sendt inn 30 ideer til konkurransen.

Bildet øverst i saken er fra en film om prosjektet, du kan se den her:

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):