Årets foreleser: Glad for at det satses mer på pedagogikk

Harald Thidemann Johansen
Harald Thidemann Johansen stilte uten labfrakken han vanligvis bruker på jobb. Det er studentene som kårer årets foreleser, så det er en stor ære å få denne prisen. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Professor Harald Thidemann Johansen ved Farmasøytisk institutt er kåret til årets foreleser av studentene ved MN-fakultetet.

Prisen ble delt ut under fakultetets årsfest, som hadde superhelter som gjennomgangstema. Juryleder Didrick Kruse fra Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg (MNSU) åpnet med å konstatere at denne kvelden var alle de tilstedeværende superhelter. Men: – Noen er superhelter resten av året også.

– Vinneren sprer sitt faglige engasjement videre til studentene, sa Kruse og fortalte at foreleseren bruker både mentimeter, podcast og canvas i undervisningen. Da ble det jublet blant publikum, så det er mulig det gikk et lys opp for noen før navnet ble offentliggjort.

– Dette var en overraskelse, sa en rørt Harald Thidemann Johansen. Han takket først alle studentene og kalte kollegene sine en fin heiagjeng. Deretter roste han fakultetet for at de endelig har begynt å engasjere seg mer i pedagogikk.

– Til alle som har jobbet med det de siste fire-fem årene: Tusen takk, sa en smilende prisvinner.

Disse er tidligere kåret til Årets foreleser:

Tone Gregers: – Jeg har et hjerte for studentene

Roger Antonsen: – Jeg forsøker å undervise som om jeg selv tok kurset

Steven Ray Wilson: Balanserer show og formidling på en måte som gjør at studentene lærer uten at de innser det

Anne Krag Brysting: Vinner studentene med fruktsalat

Are Raklev: Studentenes favoritt

Jo Klaveness: – MNSU føler seg svært trygge på at prisen går til rett person

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):