Artikkel

UiOs innovasjonspris til Ørjan Martinsen

UiOs innovasjonspris til Ørjan Martinsen

Prisvinneren anvender svært enkle prinsipper som integrerer fysikk og medisin på en innovativ måte, er begrunnelsen når professor Ørjan G. Martinsen får UiOs innovasjonspris 2019.

Ørjan G. Martinsen
Ørjan G. Martinsens forskning mikser fysikk og medisin. Foto: Hilde Lynnebakken/UiO Bruk bildet.

– Vi er svært glade for den store innsatsen våre ansatte legger ned til det beste for samfunnet og for UiO. Disse prisene er vel fortjent, og jeg gleder meg til å gratulere vinnerne personlig, sier rektor Svein Stølen. For det ble også delt ut flere priser. Felles er at de er en belønning for særskilt innsats og skal  være til inspirasjon for fagmiljøene ved UiO. Prisene er hver på 250.000 kroner og deles ut ved UiOs årsfest i september.

I begrunnelsen skriver juryen blant annet:

"Prisvinneren er opptatt av å kombinere grunnforskning med anvendt forskning og samarbeider med de fleste andre seksjoner på Fysisk institutt (og selvfølgelig mange miljøer utenfor instituttet). Det som motiverer ham sterkest er når han kan ta nye oppdagelser innen helt andre områder av fysikken og forsøke å anvende dem innen biomedisin.

Siden begynnelsen av 90-tallet har professor Ørjan G. Martinsen bygget opp det som i dag er et av verdens fremste miljøer innen forskning på biologisk vevs elektriske egenskaper (bioimpedans). Ørjan G. Martinsen fikk sitt første patent som doktorgradsstudent. Da han disputerte i 1995 var det nylig startet et norsk firma i samarbeid med Forskningsparken AS, med den hensikt å kommersialisere hans metode for måling av fuktighet i hud. Ørjan G. Martinsen har syv patenter og har levert ca. 15 idéforslag til Inven2 / Birkeland Innovasjon."

Titan har tidligere skrevet om Martinsens forskning: Vil operere inn "dopaminfabrikk" i hjernen

Kategori (smånytt):