Den store dagen

[BAD IMAGE  LINK]

Adm. direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen, overrekker nøkkelen til Ole-Johan Dahls hus til Statsråd Tora Aasland. Foto: Francesco Saggio/UiO.

Den 2. september 2011 ble en helt uforglemmelig stor dag for 200-åringen Universitetet i Oslo, for Institutt for informatikk og for meg som instituttleder. Her er mitt lille resymé av denne fantastiske dagen (i mitt liv):

Dagen startet med at vi åpnet det nye informatikkbygget, Ole-Johan Dahls hus, i Gaustadbekkdalen. Statsråd Tora Aasland sto for den offisielle åpningen og på omvisningen fikk statsråden (med følge) flotte innlegg fra studentene representert ved Marius Næss Olsen (leder av Cybernetisk selskab) og Helena Zafira Pedersen (leder av Navet, studentenes egen forening for næringslivkontakt).

Roger Antonsen gav en engasjert introduksjon til Sonen, Kirsti Kierulf fra Accenture og vår egen Håkon Kvale Stensland orienterte om den nyåpnede iAd-laben før Arne Maus, med utsikt over byen fra 9. etasje, orienterte statsråden om noen av våre forskningsaktiviter i kjerne av informatikkfaget.

[BAD IMAGE  LINK]

Tora Aasland leverer nøkkelen videre til Rektor Ole Petter Ottersen. Foto: Francesco Saggio/UiO.

Rundturen i huset beveget seg deretter innom et av husets mange flotte kunstverk der Fritz Albregten forklarte statsråden om de matematiske lignende bak kunstverket Orions Belte av Bård Breivik. Omvisningen ble avsluttet med at rektor Ole Petter Ottersen overrakte statsråden en kopi av Orions Belte i miniatyr.

Vi må heller ikke glemme UiO IPhone Ensemble som stod for det kunstneriske uttrykket under selve åpningen. Ensemblet besto av Alexander Refsum Jensenius, Even Bekkedal, Viet Phi Uy Hoeng, Håkon Knutzen, Tommy Madsen, Kjell Tore Innervik, Kristian Nymoen, Anders Tveit og Arve Voldsund.

Takk til alle som bidro slik at åpningen ble en suksess, også til alle de som arbeidet i kulissene før, under og etter åpningsarrangementet.

[BAD IMAGE  LINK]

UiO IPhone Ensemble. Foto: Francesco Saggio/UiO.

Takk også til alle gjestene og en særlig takk til alle som holdt hilsningstaler til Universitetet i Oslo og Institutt for informatikk i anledning åpningen av Ole-Johan Dahls hus. Takk for flotte ord til Petter Bjørstad (Universitetet i Bergen), Paul Chaffey (Abelia), Bente Mikkelsen (Helse Sør-Øst), Lars Walløe (Instituttets bestyrer fra 1979 til 1986), Arvid Hallén (Norges forskningsråd), Olav Lysne (Simula), Lars Holden (Norsk Regnesentral), Kirsti Kierulf (Accenture), Bjørn Skjellaug (SINTEF), Per Hetland (Intermedia), Nils Roar Sælthun (Institutt for Geofag), Stian Løvold (UNIK) og Gro Kraft (KORO).

Les også bloggene til Paul Chaffey og Knut Gørvell om åpningen av Ole-Johan Dahls Hus.

[BAD IMAGE  LINK]

En konsentrert og lykkelig (selv om det kanskje ikke ser slik ut) instituttleder, sammen med Statsråd Tora Aasland. Foto: Francesco Saggio/UiO.

Etter åpningen var det jubileums-vorspiel på Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet hvor jeg fikk anledning til å snakke litt, både om fremtiden for de matematisk, naturvitenskapelige og teknologiske fag og om fakultetets stolte historie. Etter en liten tur innom BigBang-konserten på Fredrikkeplassen om ettermiddagen ble det fest i Ole-Johan Dahls hus fra kl. 19.00. Jeg vet ikke hvor mange som var innom, kanskje 4000(!). Det jeg imidlertid er helt sikker på er følgende; Det var stinn brakke hele kvelden der bl.a. bandene  Oslo Ess og Tôg klinte til med gode konserter.

Åpnings- og jubielumsfesten i Ole-Johan Dahls hus må få terningkast 6 og hadde det vært en 7er på terningen hadde jeg ikke vært i tvil om at også 7-tallet hadde kommet frem. Godt jobba, og takk til alle studentene som har stått på i dagevise for å realisere dette flotte arrangementet.

Dagen, eller nærmere bestemt natten til 3. september, ble avsluttet på Chatau Neuf. Selv om det gikk litt på stumpene etter en lang dag fikk jeg med meg en livlig dans med Karen Marie (sjefen på Farmasi) for jeg dro hjem.

Migration: