Artikkel

Fra planeter til fossiler: På "Turist i egen by" finner du alt mellom himmel og jord

Fra planeter til fossiler: På "Turist i egen by" finner du alt mellom himmel og jord

Søndag 28. april er alle i Oslo invitert til gratis opplevelser i byen. Det er mye å velge blant for realfags- og teknologiinteresserte.

Fripassene til Turist i egen by ble raskt revet bort, men om du er blant dem som har sikret deg ett, har du gratis adgang til over 40 museer og andre attraksjoner. UiO åpner dører og porter til flere steder der du kan lære om realfag og teknologi. Vi har også noen tips til andre utstillinger om disse fagfeltene.

Observatoriet
Christopher Hansteen var Norges første astronomiprofessor. Han arbeidet og bodde i Observatoriet. Foto: Morten Dæhlen

Observatoriet

Observatoriet er et av UiOs eldste bygg. Det er restaurert og fremstår slik det så ut rundt 1840. Her arbeidet den internasjonalt anerkjente professor Christopher Hansteen. Det er omvisninger kl. 12, 13, 14 og 15 – den siste omvisningen er tilpasset barn. Det er plass til maks 30 personer pr. omvisning, billetter til alle omvisningene deles ut fra klokken 11.30.
Adresse: Observatoriegata 1

Naturhistorisk museum

Utstillingen “Livets tre” forteller historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Du kan også se det verdensberømte fossilet Ida, tyrannosaurusen Stan, vakre mineraler og spennende fossiler. Og i Botanisk hage er blomstringen er i full gang.
Adresse: Sars’ gate 1

Kreftforeningens vitensenter

I løpet av den tiden det tar deg å lese denne setningen, har kroppen din produsert 85 millioner nye celler. Stort sett fungerer de som de skal, men noen ganger går det galt. Her kan du prøve noen helt nye, interaktive installasjoner: Reparer DNA-søyler, prøv deg som kikkhullskirurg eller hjelp immunforsvaret med å drepe kreftceller. Det blir aktiviteter, konkurranser og perling av Fuck cancer-armbånd.
Adresse: Kongens gate 6

Teknisk museum

Her kan du skape din egen tegnerobot med programmering og robotikk i LEGO WeDo, lære om stjerner og planeter i Planetariet, se astronomishow, lære om kroppen og mye mer.
Adresse: Kjelsåsveien 143

De UiO-tilknyttede museene Vikingskipshuset og Historisk museum er også åpne for alle med Turist i egen by-pass.

Hele programmet for dagen finner du her

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt