Artikkel

Informatikkstudenter vant finanskonkurranse

Informatikkstudenter vant finanskonkurranse

Med en løsning for å få dataprogrammer i i ulike bedrifter til å snakke bedre sammen, vant fire studenter ved UiOs Institutt for informatikk konkurransen DNB Digital Challenge.

Alf B. Otterstad (t.v.), Javat Deep Singh, Sharanan Kulam, Morten Hillbom, Lars Christian Wiik
Alf B. Otterstad (t.v.) delte ut prisen til Jagat Deep Singh, Sharanan Kulam, Morten Hillbom og Lars Christian Wiik. Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Jagat Deep Singh, Sharanan Kulam, Morten Hillbom og Lars Christian Wiik – Team Free Food – vant med sitt forslag til en løsning for raskere og enklere innovasjon. De har sett at det i dag er en jungel av bank-API-er som oppstartsbedrifter må navigere seg gjennom fordi ulike dataprogrammer ikke snakker sammen. Dette arbeidet er tids- og kostnadskrevende for mindre aktører, og studentene har laget en løsning for å samle alt på ett sted.

Juryformann Alf B. Otterstad, som er konserndirektør for IT i DNB, sier laget fra UiO ble valgt fordi løsningen var riktig for DNB sett i lys av bankens strategiske retning.

– Teknologiutnyttelsen, og tenkningen deres rundt dette, var også god. I tillegg mener vi at løsningen har kommersielt potensial og vil være til stor nytte for brukerne, sier Otterstad.

– Betalingsdirektivet PSD2 trer i kraft nå uansett, så hvorfor ikke omfavne lovverket og åpne opp så mye som mulig på en god måte? sier Lars Christian Wiik til DNB.

Premien er 100 000 kroner og et tilbud om internship i DNB i sommer.

Finalen ble arrangert som et hackathon med fire studentlag fra Singapore, Oslo, Bergen og Trondheim. De hadde kvalifisert seg ved å vinne lokale DNB Digital Challenge-konkurranser.

Også i 2017 gikk studenter fra UiO til topps i denne konkurransen, da laget tre fysikkstudenter en spareavtale hvor du forteller banken hva du sparer til og til gjengjeld får rabatt på produktet.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):