Artikkel

Kåret UiOs mest nerdete kaker

Kåret UiOs mest nerdete kaker

Svein Stølen, Quentin Coudert, Live Rasmussen, Nerdy Science Cakes 2019
Svein Stølen (t.v.), Quentin Coudert og Live Rasmussen kåret de aller beste blant en lang rekke imponerende nerdete og gode kaker. Alle foto: Wenche Willoch/UiO

Hvordan bedre feire bursdag enn å la gjestene bake kakene? Og til og med gjøre det til en konkurranse!

I tillegg til at 14. mars er Realfagsbibliotekets 7-årsdag, er det fødselsdagen til Albert Einstein (1879-1955) og Vilhelm Bjerknes (1862-1951), det er pi-dagen - og det var altså dagen for å karre seg ut på glatta med skjelvende kaker og håpe på en pallplassering. For Realfagsbiblioteket på UiO hadde for andre gang invitert til konkurransen Nerdy Science Cakes.

14 kaker og litt flere bakere var resultatet av utfordringen om å lage noe som ble bedømt etter vitenskapelighet, baking skills og kreativitet, som Realfagsbibliotekets sjef Live Rasmussen sa – og poengterte at hun var rørt over alt arbeidet som var nedlagt. Med seg i juryen hadde hun UiO-rektor Svein Stølen og konditorsjef Quentin Coudert på restauranten L'Ardoise.

Bjørnedyr, en vulkan, et hav med plastflasker og hyllester til både Stephen Hawking og Albert Einstein var blant bidragene, hver eneste kake var avansert og fantasifull.

Nerdy Science Cakes 2019
Tredjeplassen var en "litt" mattenerdete kake, ifølge kakebakerne.

Rektor Stølen ga uttrykk for at han ikke visste riktig hva han hadde å bidra med i juryen når det gjaldt kaker:

– Men jeg er jo ganske nerdete, gliste han.

Og dermed var det klart for kåringen.

Nerdy Science Cakes 2019
Andreplassen hyllet vikingtidsarkeologiens grand old lady.

Tredjeplassen gikk til Johanna og Are for kaken Duale polyeder – som også fikk publikumsprisen. Juryen poengterte at det fristet veldig å sette gaffelen i den og finne ut hva som var inni.

Andreplassen gikk til Sophie og Runhild/HumSam-biblioteket for Charlotte-kaken, til ære for arkeolog Charlotte Blindheim. Denne påpekte juryen at var teknisk detaljert og at de likte historien som fulgte med.

Nerdy Science Cakes 2019
Førsteplassen var hjerneføde – med en liten ampull bringebærsaft attåt.

Martin fikk førsteplassen for Hjerne + terte = hjerte. Juryen sa at denne raskt pekte seg ut, den var delikat og presis. Som konditorsjef Coudert sa: – Jeg ble sulten bare av å se på!

Og det gjorde nok publikum også, for køene ble lange da det etter kåringen var fritt frem for alle å bedømme smaken på kunstverkene.

Er du interessert i mer seriøse forskningsnyheter også? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt