Artikkel

Lokket 800 mulige studenter med eksplosjoner, tørris og kule damer

Lokket 800 mulige studenter med eksplosjoner, tørris og kule damer

Jenter og teknologi 2019, Veronica Killi
Veronica Killis kjemishow var fullt av lyd, lys og røyk og fikk frem både gisp og hyl i salen. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Med temaer som "Teknologi – ikke noe for meg" og "Den du er i dag definerer ikke den du er i morgen" ble tonen satt for inspirasjonsdagen Jenter og teknologi 2019.

Nesten 800 jenter fra videregående skole fylte Chateau Neuf i Oslo for å vurdere om de vil satse på studier i realfag og teknologi.

UiO, OsloMet og NHO samarbeider om det årlige arrangementet, der både studenter og kvinner i arbeidslivet forteller hvor mange spennende muligheter det gir å satse på fag som stadig sliter med jenteunderskudd.

Det ble lokket med et forrykende kjemishow, makerspace der man blant annet kunne prøve VR-briller, humleovervåking og mye annet.

Det var kø på makerspace-stasjonene i pausen og jubel i salen, og enda er det litt tid til å tenke seg om før søknadsfristen 15. april. En oversikt over UiOs studier i realfag og teknologi finner du her.

– Jenter, vi har et enormt behov for flere studenter til våre studier innen realfag og teknologi, skriver visedekan Kristin Vinje i denne bloggen: Jenter + teknologi = sant

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi, følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt