Fire får millioner til internasjonalt samarbeid

Fire forskningsprosjekter ved MN-fakultetet har fått INTPART-penger til internasjonalt forsknings- og utdanningssamarbeid.

Finansieringsordningen "Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning" (INTPART) skal bidra til at norske høyere utdannings- og forskningsinstitusjoner utvikler varige relasjoner med sterke fagmiljøer og institusjoner i følgende prioriterte land: Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Russland, Sør-Afrika og USA.

Forskningsrådet og DIKU (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) har nå offentliggjort årets tildeling. Til sammen 25 prosjekter har fått støtte på landsbasis. UiO sendte inn 14 prosjektsøknader og fikk støtte til åtte. Hele fire av disse gikk til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

– Det er alltid stas med godt tilslag på søknader, og dette er viktige ressurser som støtter opp under internasjonalt samarbeid. Gratulerer til alle, sier dekan Morten Dæhlen.

– Det er de fremste forskningsmiljøene våre som kan søke på disse pengene. På denne måten skal vi skape bærekraftige partnerskap med de beste internasjonale institusjonene og forskningsmiljøene, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Dette er de fire prosjektene ved MN-fakultetet som har fått støtte:

Dirk Linke

Microbial Surface Colonization – an INTPART initiative with Nagoya University, Japan, and with the Union Medical College, China
Prosjektleder: Dirk Linke – Institutt for biovitenskap
Land: Japan (Nagoya University) og Kina (Union Medical College)

Sunniva Siem

Nuclear shapes and resonances, Japan-Norway collaboration on research and education
Prosjektleder: Sunniva Siem – Fysisk institutt
Land: Japan (Konan University, RIKEN og Tokyo University)

Morten Hjorth-Jensen

International Partnership for Computing in Science Education
Prosjektleder: Morten Hjorth-Jensen – Fysisk institutt